Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проходження БЮТ, СПУ та "Яблука" у парламент досі під питанням

Четвер, 10 січня 2002, 12:22
Як показує соціологічне опитування, дев'ять виборчих блоків і партій мають шанси пройти до Верховної Ради України четвертого скликання.

Якби вибори відбулися у грудні, до парламенту потрапили б блоки "Наша Україна" і "За єдину Україну!", Компартія України, Соціал-демократична партія України (об'єднана), всеукраїнське політичне об'єднання "Жінки за майбутнє", Партія зелених України, "Блок Юлії Тимошенко", Соцпартія України і партія "Яблуко".

Про це повідомив директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто у четвер, представляючи результати соціологічних досліджень, проведених інститутом з 11 по 20 грудня. У ході дослідження опитано 2013 респондентів у всіх регіонах України.

Паніотто зазначив, що КМІС зробив даний прогноз, виходячи з припущення, що ті, хто не визначилися на момент опитування 25,7% громадян проголосують так само, як і ті, хто вже визначився зі своїми симпатіями.

Згідно з цим прогнозом, виборчий блок "Наша Україна" може набрати 26,3%, Компартія України - 23,7%, блок "За єдину Україну" - 7,9%, СДПУ(О) - 5,7%, об'єднання "Жінки за майбутнє" - 5,5%, ПЗУ - 5,2%, "БЮТ" - 4,3%, СПУ - 4,2%, "Яблуко" - 4%.

Разом з тим, відзначив директор КМІС, з урахуванням погрішності опитування (до 2%) проходження у парламент трьох останніх партій і блоків ("БЮТ", СПУ і партії "Яблуко") залишається під питанням.

Серед тих, що визначилися зі своїм вибором (1532 людини) за блок "Наша Україна" готові проголосувати 19,5%, КПУ - 17,6%, "За єдину Україну!" - 5,9%, СДПУ(О) - 4,2%, всеукраїнське політичне об'єднання "Жінки за майбутнє" - 4,1%.

У той же час, серед цих респондентів менше 4% віддали б свої голоси за ПЗУ (3,9%), "БЮТ" - 3,2%, СПУ - 3,1%, партію "Яблуко" - 2,9%, "Блок Наталії Вітренко" - 2,5%, об'єднання "Жінки України" - 1,4%, блок "Демсоюз-Демпартія" - 0,8%, партію "Нова генерація" - 0,8%, блок "Єдність" - 0,5%, блок "Народний Рух України" - 0,2%.

Проти всіх проголосували б 2,9% опитаних.

По даним соцдослідження, якби вибори відбулися у найближчу неділю, у них взяли б участь 69% виборців, не пішли б на виборчі дільниці - 23%, важко було відповісти 8%.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування