США відновили бомбардування на сході Афганістану

Четвер, 10 січня 2002, 12:54
Авіація США у четвер завдавала ударів по табору угрупування "Аль-Каїда" на сході Афганістану, розчищаючи шлях для додаткових наземних сил, що ввійшли у цей район, повідомляє Reuters з посиланням на агентство новин Afghan Islamic Press (AIP).

Удари завдаються по району Завар-Кілі у 30 кілометрах від Хоста. У цей же час декілька вертольотів ВПС США висадили на сході від Хоста приблизно 50 піхотинців. Таким чином, загальне число американських військових у цьому районі досягло 150 чоловік.

Завар-Кілі знаходиться менш ніж у 10 кілометрах від пакистанського кордону.

База бойовиків у Заварі була створена моджахедами у 80-і роки під час боротьби з радянськими військами. В останні роки, як вважають, база була тренувальним табором бойовиків терористичної організації "Аль-Каїда", лідером якої є Усама бен Ладен.
Американці почали операцію в Завар-Кілі декілька днів тому. У минулий четвер американські важкі бомбардувальники В-52 скинули на район Завар-Кілі шість бомб, які наводяться за допомогою супутника. Як вважають американські військові, цей район може бути використаний бойовиками "Аль-Каїди" як перевалочний пункт для втечі у Пакистан.

НТВ.Ру

Читайте також:

* В Афганістані загинула перша американська жінка
* США відновили бомбардування на сході Афганістану
* Пуштуни відпустили на свободу головних ідеологів руху "Талібан"
* ВПС США скинули бомби на схід Афганістану
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування