В Афганістані загинула перша американська жінка

Четвер, 10 січня 2002, 12:55
Стали відомі подробиці про катастрофу військово-транспортного літака ВПС США у Пакистані. Він виконував рейс з Джейкобабада на авіабазу у Шамсі, це недалеко від міста Кветта. По шляху літак здійснив декілька зупинок. При підльоті до аеродрому Шамсі, заходячи на посадку, машина несподівано врізалася в гору на майже кілометровій висоті і спалахнула.

Пентагон підтвердив, що на борту КС-130, який розбився, знаходилося 7 чоловік - всі військовослужбовці корпусу морської піхоти США. У Вашингтоні практично впевнені: у тих, хто знаходилися на борту літака, не було ніяких шансів вижити. Однак є інша інформація, яка відрізняється від офіційної. Газета News пише, що на борту знаходилося, щонайменше, 10 чоловік, і їх тіла ніби вже витягнуті з-під уламків.

Цікаво, що за штатним розкладом, екіпаж КС-130 складається з 6 членів екіпажу. Що робили на борту ще 4 людини, у Пентагоні не коментують.

Стали відомі перші імена загиблих. Так, з'ясувалося, що на борту літака знаходилася американка сержант Джаннет Вінтерс. Вона стала першою жінкою, яка служила американських збройних сил, і загинула за час антитерористичної операції, що проводиться Сполученими Штатами в Афганістані.

Вінтерс була зв'язковою і служила з 1997 року, передає Reuters.

Очевидці розповідають, що всього за декілька секунд до падіння літака бачили, як з його фюзеляжу виривається полум'я. Незабаром машина перетворилася на вогненну кулю, яка горіла декілька годин.

Вже є дані і про збитки. Пошкодження отримали, принаймні, 15 винищувачів і 6 вертольотів, що знаходилися на аеродромі. Основною причиною інциденту, за даними газети News, зараз вважаються технічні неполадки на борту. На всякий випадок весь прилеглий до авіабази район оточений пакистанськими військами. Посилені наряди поліції введені у місто Хоран. У Пентагоні впевнені: немає ніяких доказів того, що літак був збитий вогнем противника, хоч ця версія і не виключається.

"Наші серця і наші молитви з сім'ями солдат, які були на борту. Але я хотів би нагадати: наша кампанія в Афганістані має благородну мету, ця мета - свобода", - заявив у своєму виступі президент США Джордж Буш.

Літаки КС-130 використовуються американськими військовими в Афганістані з самого початку антитерористичної кампанії. Це одна з модифікацій транспортного літака С-130. Вартість однієї такої машини - приблизно 37 млн. доларів. С-130 використовуються для дозаправки у повітрі вертольотів і винищувачів, перевезення військовослужбовців і для забезпечення спеціальних операцій.

Як відмічає пакистанська газета News, це вже третій подібний інцидент з літаками і вертольотами США на території Пакистану після початку контртеростичної операції в Афганістані, причому всі вони сталися у провінції Белуджістан.

Так, 20 жовтня вертоліт США розбився поблизу наданої американцям авіабази Далбандін, а 6 листопада - в районі афганського кордону у міста Чагай. При цьому ніби загинуло близько 65 військовослужбовців США. Офіційно командування США про ці втрати не повідомляло.

НТВ.Ру

Читайте також:

* В Афганістані загинула перша американська жінка
* США відновили бомбардування на сході Афганістану
* Пуштуни відпустили на свободу головних ідеологів руху "Талібан"
* ВПС США скинули бомби на схід Афганістану
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...