Понамарчук отримав плівки від Мельниченка?

Четвер, 10 січня 2002, 13:04
Директор Інституту політики Микола Томенко вважає, що з оприлюдненням запису телефонної розмови Віктора Ющенка, що ніби мала місце і Олександра Омельченка почалася "специфічна" передвиборна боротьба, яка і далі буде вестися подібними методами.

У четвер Томенко висловив думку, що за цією акцією блоку "НРУ" стоять інтереси більш впливових політичних груп.

"Знахідка цих виборів полягає у тому, що публічна лінія боротьби не буде проходити між серйозними політичними гравцями, а будуть маріонетки, які будуть говорити від імені тих чи інших", - вважає Томенко.

Директор Інституту політики зазначив, що оприлюднення аудіозаписів "частково перебило інший інформаційний мотив - підписання угоди про створення блоку "Наша Україна", але "насправді зашкодило тим двом фінансово-політичним групам, які це замовили".

"Вони знову підняли тему замовників касетного скандалу, оскільки почерк подібний, структура і характер подачі інформації ідентичні", - сказав він.

Таким чином, вважає політолог, тим, хто досі займається розслідуванням "касетного сандалу", необхідно задуматися над тим, чи не одні і ті ж люди "стоять і за цією розшифровкою". Записи, відзначив Томенко, професійні, якісні, і в Україні "не так багато структур, які можуть це здійснити".

Політолог висловив думку, що з оприлюдненням цих записів почалася діяльність виборчих блоків-"двійників", які створюються "паралельно з сильними блоками" і будуть "намагатися боротися за якусь частину виборців, використовуючи або подібні назви, або подібні ідеології".

При цьому він помітив, що якщо так званий "касетний скандал" "сприймається як свого роду трагедія", то тепер розшифровка телефонних розмов "виглядає як фарс".

"У цьому випадку ключовим завданням даного блоку ( "Народний Рух України" Бойка і Понамарчука), є боротьба проти свого головного виборчого конкурента - "Нашої України", - висловив думку співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, в середу один з лідерів НРУ (е), директор агентства "Рух-прес" Понамарчук оприлюднив запис про те, що ніби мала місце телефонна розмова двох політиків. Директор "Рух-прес" повідомив, що розмова була записана 13 грудня минулого року в день голосування з питання про відставку Медведчука і стосувався саме цієї події. В аудіозаписі мова йде про тиск Омельченко на Ющенка з метою забезпечити необхідну кількість голосів при безпосередньому голосуванні.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...