Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для розглядання справи Александрова Донецькій прокуратурі пожертвування на бензин не потрібні

Четвер, 10 січня 2002, 17:56
Причина затягнення справи Александрова - не в матеріальних проблемах Донецької прокуратури, заявив заступник голови Донецької обладміністрації з політико-правових питань Юрій Самойленко.

На брифінгу, що відбувся в Донецьку Самойленко, що був начальник УСБУ Донецької області, прокоментував процес розгляду справи про вбивство директора телекомпанії "ТОР" (м. Славянськ, Донецька область) Ігоря Александрова.

Зокрема він зазначив, що особисто "займався справою [Александрова] з перших хвилин і брав участь в роботі комісії Верховної Ради, яка приїжджала до Славянська, і вислухував всі претензії".

Самойленко також погодився з властивими судновій системі Донецька матеріальними труднощами, але зазначив, що не вважає це основною причиною затягнення справи Александрова. "Так, у нас не саме краще положення з точки зору матеріально-технічного забезпечення судів, але це не треба брати за основу, а за основу треба брати просто встановлений законодавством процес і його періоди" відмітив він.

Самойленко акцентував увагу журналістів на тому, що справа Александрова має велику важливість, а тому "є велика відповідальність в прийнятті вироку, і суд сьогодні буде ухвалювати рішення, тільки спираючись на дійсну оцінцку речових доказів, які зібрані у справі, він вимагає певного часу".

А на завзяття журналістів самим зібрати кошти для закупівлі бензину Самойленко відреагував таким чином: "Ну, а те, що, журналісти хочуть зібрати кошти на бензин і т.д. - це ваше право, але навряд чи це допоможе".

За словами відомого донецького адвоката Сергія Салова, який на прохання УП прокоментував версію колишнього начальника УСБУ, після попереднього слухання і до початку процесу всі слідчі дії закінчені, справа просто лежить в суді і чекає свого часу. Ніхто поки не вивчав жодних речових доказів і не проводив жодних експертиз.

Нагадаємо, що 27 грудня суддя Донецького апеляційного суду Іван Корчистий заявив, що слухання справи по вбивству Ігоря Александрова призначена на 11 вересня 2002 року.

Причиною так тривалої перерви між передачею справи в суд і його розглядом, суддя мотивував великою чергою нерозглянутих справ, пов'язаною з важким матеріальним положенням судів. Зокрема однією з причин була недостача бензину і транспортних коштів.

У свою чергу донецькі журналісти запропонувати скинутися і зібрати кошти для найшвидшого просування справи про вбивство їхнього колеги.

УП, Донецьк

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...