Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рабінович має намір судитися зі "Шпігелем"

Четвер, 10 січня 2002, 18:02
Вадим Рабінович, головний герой компрометуючої статті у провідному німецькому тижневику "Шпігель", черговий матеріал в рамках збройового скандалу сприйняв так, як, за логікою, і повинен був прореагувати. Був емоційний, все заперечував: "Те, що це маячня, зрозуміле всім здоровим людям, ангажованим і незаангажованим".

Він повідомив УП, що вже подав на "Шпігель" до суду німецького міста Дюссельдорф. "У мене є пропозиція до "Шпігеля" або до вас. Я пропоную провести своє розслідування. Всі посилаються на ідіота Ілюхина, а ви проведіть своє розслідування!"

Рабінович вважає, що навіть якби він хотів щось продати, то не зміг би. Щоправда, аргументи наводить так собі, середнього ступеня переконливості: "Ви знаєте, що в Україні військово-технічні справи курує Володимир Павлович Горбулін. Я з ним спільних справ не мав".

Щодо контрабанди зброї, то Рабінович вважає, що її взагалі не існує: "А нелегальної операції не може бути в торгівлі зброєю. Це не можливе в будь-якій країні світу, навіть у державі Того. До речі, ви помітили, що ніхто з служб не прореагував на цей матеріал?".

Він також в черговий раз розказав, що не був знайомий з талібами в 1995 році, як не знає їх і зараз.

При цьому Рабінович повідомив, Генпрокуратура відповіла відмовою на його прохання порушити кримінальну справу проти Ілюхина. Нагадаємо, що цей депутат Держдуми Росії в грудні 2001 на прес-конференції в Москві звинуватив Рабіновича в постачанні до Афганістану через підставні фірми понад за 200 танків, а також 200 БТР і 30 легкомоторних літаків. Так ось, Генпрокуратура порадила Рабіновичу "звернутися до суду, тому що в Кримінальному кодексі немає статті про наклеп".

Найбільш же суперечливе – це пояснення причин появи матеріалу. Рабінович був не постійний.

Спершу він заявив, що автори статті хотіли нанести удар не по ньому: "Вони Україну підставляють". Потім сказав, що "замовник – вибори". "Рабіновича приплели для антуражу. Якщо щось в країні пропадає, щось крадуть або щось зникає, то винен Рабінович. Якщо в крані немає води, значить винен Рабінович".

Далі він заявив, що його "не цікавлять сили, які стоять за цим".

Однак є ще і третій варіант відповіді. У ньому Рабінович натякнув на конкретні структури. "На всіх сайтах Павловського розкручується це штука", - сказав він і додав, що Фонд ефективної політики має в Україні конкретних клієнтів.

Одна з версій, якою Рабінович пояснює появу матеріалів, - це все та ж книга "Олігарх". "Мене попередили перед виходом книги, що будуть компромати, шкомпромати. Це не кінець, що-небудь ще напишуть. Зараз модно про талібів писати, потім будуть про Іран, Саудівську Аравію".

"Я не маю намір з'ясовувати, на кого працює Павловський", - вирішив убезпечити себе від позовів за наклеп Рабінович. Відомо, що, крім СДПУ(О), у ФЕП в Україні ще кілька клієнтів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування