Передвиборна програма "Руського блоку": НАТО - "ні", Росії - "так"

Четвер, 10 січня 2002, 18:36
Виборчий "Руський блок" в Україні виступає за союз країни з Росією і Білорусією, співпрацю з Європою і розрив з НАТО. Про це говориться в передвиборній програмі блоку, прийнятій на міжпартійному з'їзді блоку в четвер у Києві.

З'їзд також затвердив виборчий список, який очолюють Олександр Свистунов (лідер партії "За Русь єдину" і громадської організації "Російський рух України"), Іван Симоненко (лідер партії "Російсько-український союз"), Олег Лютиков, Ігор Піляев (представники партії "За Русь єдину") і Светлана Савченко (лідер партії "Союз").

Учасники блоку виступають за створення "єдиного економічного, інформаційного і культурного простору України, Росії і Білорусії на основі тісного міждержавного союзу" і за "рівноправність двох державних мов - російської і української".

Передвиборна програма блоку передбачає "рішучу відмову від націоналістичної ідеології в державному будівництві України" і "негайне згортання військово-політичної співпраці з НАТО".

У той же час, представники блоку відмічають необхідність продовження співпраці з Європою, оскільки "Російська Федерація, як і Україна, є органічною частиною Європи, повноправним членом Ради Європи, ОБСЄ і інших загальноєвропейських структур".

Виступаючи перед делегатами з'їзду, лідер "Руського блоку", лідер партії "За Русь єдину", лідер всеукраїнської громадської організації "Російський рух України" Свистунів закликав делегатів активніше працювати в областях з тим, щоб звести до мінімуму вплив адміністративного ресурсу на хід виборів.

З'їзд затвердив також кандидатів по мажоритарних округах.

Як повідомлялося, до складу "Руського блоку" (створений 4 січня 2002 року) входять партії "За Русь єдину", "Російсько-український союз" і партія "Союз".
Учасники блоку вважають, що результатом його передвиборної кампанії повинне стати створення "Російської фракції" в новому складі Верховної Ради України.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування