Представники прокучмовських партій отримали контроль над керівництвом виборчих комісій

Четвер, 10 січня 2002, 19:27
Більше усього місць в керівному складі окружних виборчих комісій отримали Народно-демократична партія і Демократичний союз - по 54 людини, а також СДПУ (О) і Партія регіонів України - по 48 представників. Про це заявив на прес-конференції у Києві глава Центрвиборчкому Михайло Рябець.

Крім того, в складі керівництва окружкомів - 40 представників Партії зелених України, 38 - Компартії, по 35 - української партії "Єдність" і партії "Трудова Україна", 34 - Народного Руху України, 31 - Соцпартії, 30 - Українського Народного Руху.

Партії "Батькивщина", "Громада", "Реформи і порядок" нараховують по 25 представників в керівному складі окружних комісій, "Яблуко" - 24, "Солідарність" - 22, ПСПУ - 20.

Інші 13% керівного складу окружкомов становлять представники партій, що не підлягають обов'язковому включенню до складу окружкомів.

Взагалі ж, заявив Рябець, керівний склад окружних виборчих комісій на 87% складається з представників політичних партій і блоків, що мають право на обов'язкове представництво в окружкомах.

Як зазначив Рябець, при призначенні керівників окружкомів (голови, його заступника і секретаря) ЦВК враховував насамперед "рівень кваліфікації і досвід в організації виборчого процесу".

З його слів, в середу близько півночі ЦВК затвердив склад всіх 225 окружних комісій, а також їх керівництво.

Усього, з його слів, до складу 225 окружкомів увійшли 4 тисячі 484 людини, керівниками відповідно стали 675 осіб.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування