Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Державі Кучми ще далеко до моральної політики, вважає Кінах

П'ятниця, 11 січня 2002, 14:15
Прем'єр-міністр України, лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах розцінює факт прослуховування і оприлюднення плівок ніби телефонної розмови лідерів блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і партії "Єдність "Олександра Омельченка як порушення прав людини.

"Це абсолютно неприпустимо", - заявив прем'єр на прес-конференції у п'ятницю у Києві по закінченні другого етапу позачергового з'їзду ПППУ.

На його думку, це "черговий доказ того, що нашій державі і суспільству ще далеко до моральної політики".

Кінах підкреслив, що необхідно зробити висновки з того, що сталося і "працювати над підвищенням політичної, правової і моральної культури".

Він також висловив упевненість, що всім суб'єктам виборчої гонки необхідно усвідомити "що не можна зробити заложниками авторитет держави, права людини, мораль". При цьому прем'єр заявив, що хотів би сподіватися, що ці вибори будуть проходити "чесно, прозоро, в умовах рівноправної політичної конкуренції".

Як раніше повідомлялося, у середу один з лідерів Народного Руху України за єдність Дмитро Понамарчук оприлюднив запис телефонної розмови Ющенка і київського міського голови, лідера партії "Єдність" Омельченка, в якій обговорюється план відставки Віктора Медведчука з поста першого віце-спікера парламенту.

Понамарчук не назвав осіб, що надали запис, пославшись на те, що пообіцяв не розголошувати їх імена. Омельченко заявив, що за фактом прослуховування розмови звернеться до суду.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування