У відставці Медведчука винний Плющ

П'ятниця, 11 січня 2002, 14:16
Один з лідерів СДПУ(О), перший президент України депутат Леонід Кравчук звинуватив голову Верховної Ради Івана Плюща у причетності до відставки першого віце-спікера Віктора Медведчука.

Виступаючи у п'ятницю у Києві на презентації преса-клубу СДПУ(О), Кравчук назвав відставку Медведчука "закулісною грою, в якій, на жаль, взяв участь сам голова Верховної Ради".

"Для мене це є найбільш незрозумілим і непристойним питанням", - заявив Кравчук. Він також зазначив, що "Плющ, як голова Верховної Ради, був у тіні, поки його не оприлюднив Олександр Омельченко (розмова Ющенка з Омельченком), і весь час говорив, що не має ніякого відношення до цієї відставки".

Як повідомлялося раніше, у середу один з лідерів "Народного руху України за єдність" Дмитро Понамарчук оприлюднив запис телефонної розмови лідерів блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і партії "Єдність", мера Києва Олександра Омельченка, в якому обговорюється план відставки Медведчука. Понамарчук не назвав осіб, що надали запис, пославшись на те, що пообіцяв не розголошувати їх імена.

На думку Кравчука, лідери "Єдності" і "Нашої України", а також спікер парламенту у даному інциденті "розкрили свою суть, і показали, що з такими людьми будувати цивілізовану державу важко".

Разом з тим, Кравчук зазначив, що він "не говорить про моральність Омельченка", який єдиний публічно підтвердив свою причетність до цієї відставки.

Як повідомляло агентство, у четвер Омельченко заявив, що збирається звернутися до суду за фактом прослуховування і оприлюднення його телефонної розмови з Ющенком. Київський градоначальник підкреслив, що в розмові, представленій на суд громадськості, "яскраво висловлена загальна думка не тільки фракцій "Єдність" або "Солідарність" і блоку "Наша Україна", але більшості фракцій, що було підтверджено голосами (234). З його слів, у розмові він виловив свою особисту позицію відносно Медведчука і від неї не відмовляється. Мер Києва також зазначив, що протягом останніх 3-х років між СДПУ(О) і Київською міськрадою зберігається відкрите протистояння.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...