ЮЩЕНКО ДОПУСКАЄ, ЩО ЙОГО ТЕЛЕФОНИ "РЕГУЛЯРНО" ПРОСЛУХОВУЮТЬСЯ. І ЗНАЄ, КИМ

П'ятниця, 11 січня 2002, 15:16
Екс-прем'єр-міністр, голова передвиборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко "допускає можливість регулярного прослуховування його телефонних розмов". Про це він заявив на прес-конференції у Києві.

За його словами, факти прослуховування можуть довести тільки компетентні органи. Характеризуючи скандал телефонної розмови між ним та Олександром Омельченком, Ющенко зазначив, що йому "гидко від того, що в українській політиці є люди, які користуються напівкримінальними, напівКДБівськими методами і сценарієм". "Ми живемо у суспільстві, де не дотримуються громадянські права, не зважаючи на особу", - зазначив Ющенко.

"Я не виключаю того, що завтра подібні розмови з'являться щодо моїх колег, родини, друзів, щодо журналістів. Я хочу сказати тільки одне – я буду вас всіх захищати. Моя мета як політика – створити суспільство, де права людини є найбільшою цінністю", - сказав Ющенко.

Лідер "НУ" також сказав, що для нього важливо не стільки звернутися до суду, скільки змінити суспільство, де порушуються права людини.

Ющенко сказав, що у нього є "певна інформація", щодо можливих замовників скандалу. "Інформацію, яку я маю, я передам правоохоронним органам", - відзначив Ющенко. Лідер "Нашої України" також сказав, що порушення кримінальної справи за фактом несанкціонованого прослуховування - перший випадок в Україні. "Хочу нагадати, що Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність від 3 до 7 років".

"Є надія, що законним шляхом ми зірвемо маску з сили, яка організувала цей скандал", заявив Ющенко.

На репліку журналістів про причетність до прослуховування СДПУ(О) Ющенко усміхнувся і сказав: "Це ваш коментар".

www.pravda.com.ua

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування