Контролювати чесність виборів у Донецьку будуть… люди Януковича

П'ятниця, 11 січня 2002, 15:42
10 січня сесія Донецької обласної Ради ухвалила склад виборчої комісії для виборів депутатів місцевої облради. Аналізуючи його, можна сміливо казати, що Донеччині обрання нових обласних депутатів сюрпризів для влади не принесе. Бо з п'ятнадцяти осіб, яких на сесії заступник голови облради Едуард Прутник представив як кандидатів до обласної виборчої комісії, немає жодного представника опозиційних партій. Якщо не вважати одного пенсіонера від Компартії, якого включили напередодні на колегії облради. Однак навряд чи донецькі комуністи підпадають під визначення "опозиція".

Дванадцять з п'ятнадцяти кандидатів представляють організації - члени громадсько-політичного об'єднання "Союз за Єдність, Злагоду, та Відродження", очолюваного Донецьким губернатором Віктором Януковичем. Цей союз на своїй останній конференції оголосив про підтримку блоку "За Єдину Україну".

Ще двоє – представники від трудових колективів. Проте теж не чужинці для влади. Не відомо, для чого було колективу ТОВ "Фірма Інекс" делегувати свого директора Наталю Красилю до комісії. А от те, що секретарем виборчої комісії стала заступник голови правління ВАТ "Донецькоблгаз" Ніна Гарнага, виглядає не випадковим. Справа в тому, що її безпосереднім начальником, тобто головою правління ВАТ "Донецькоблгаз" є нинішній голова постійної комісії облради Володимир Шелудченко.

Можна заперечити, що серед членів комісії є представники, наприклад, "Демократичного Союзу" та Ліберальної партії, які не входять у блок "За єдУ". Але, по-перше, і місцевий "Демсоюз", і донецькі ліберали (хоча ЛПУ і приєдналась до "Нашої України") є членами союзу "За Єдність, Злагоду і Відродження". І оголосили про підтримку "За єдУ".

А, по-друге, очолює обласну організацію ЛПУ начальник управління внутрішньої політики обладміністрації Володимир Демидко… Тож склад виборчої комісії дає підстави для сумнівів в її об'єктивності.

Цікаво, що подання на своїх представників у комісії направляли 17 партій, серед яких були, наприклад КУН та "Солідарність". Але їм, як й іншим, місця в комісії чомусь не вистачило. Все забрав Союз "За Єдність, Злагоду та Відродження", який за словами вже згадуваного Володимира Демидка є основою не тільки соціально-політичної стабільності в регіоні, але й економічного зростання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування