Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Потебенька вимагають карну справу, а у СБУ - заблокувати вихід компромату в інтернет

П'ятниця, 11 січня 2002, 20:29
Парламентський комітет по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією просить Генерального прокурора України Михайла Потебенька порушити кримінальну справу і притягнути до відповідальності причетних до незаконного прослуховування та обнародування телефонних розмов лідера виборчого блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і міського голови Києва, лідера блоку "Єдність" Олександра Омельченка.

Про це говориться в представленні, направленому комітетом на ім'я Потебенько.

З аналогічним проханням комітет звернувся також до голови Служби безпеки України Володимира Радченка.

У поданні на ім'я генпрокурора зазначається, що прослуховування телефонних розмов Ющенка з Омельченко порушує статтю 31 Конституції України, гарантуючу громадянам "таємницю листування, телефонних розмов, телеграфної і іншої кореспонденції".

"Виключення можуть бути встановлені тільки судом у випадках, передбачених законом, з метою запобігання злочинам або з'ясування істини під час розслідування карної справи, якщо іншими методами отримати інформацію неможливо", - говориться в представленні.

Комітет вважає, що в оприлюднених телефонних розмовах Ющенка та Омельченка "висловлювали, як виборці, свою думку про окремих народних депутатів".

За попереднім даними комітету, судом не виносилася постанова про "зняття інформації з каналів зв'язку" лідерів "Нашої України" і "Єдності".

Звертаючись до Радченка, комітет просить "терміново" вжити заходів щодо недопущення використання інтернету для поширення інформації проти учасників виборчого процесу, "вжити оперативно-розшукові заходи для виявлення осіб, причетних до незаконного прослуховування телефонних розмов, поширення їх в засобах масової інформації і притягнути їх до карної відповідальності".

Про здійсненні заходи комітет просить ці правоохоронні структури інформувати його у встановлений законом термін.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування