МЕЛЬНИЧЕНКО БАЛОТУВАТИМЕТЬСЯ НА 15-МУ МІСЦІ У СПИСКУ СОЦПАРТІЇ

Субота, 12 січня 2002, 10:39
Другий етап 9-го з'їзду Соціалістичної партії України в суботу у Києві ухвалив рішення про включення колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка у виборчий список партії за багатомандатним виборчим округом під п'ятнадцятим номером.

Виборчий список Соціалістичної партії України по багатомандатному виборчому округу очолили лідер партії Олександр Мороз, народний депутат Іван Бокий, секретар політради СПУ Юрій Луценко, народний депутат Валентина Семенюк і головний редактор газети "Сільські вісті" Іван Сподаренко.

Шостим у списку значиться Перший секретар Політради Йосип Вінський, сьомим - секретар Політради Віталій Шибко, восьмий - Микола Мельник з Вінницького обкому партії, дев'ятий – Микола Рудьковський, голова Чернігівського обкому партії, десятий - Степан Бойко, голова Полтавського осередку партії.

У список під 74 номером також включена дружина Сергія Іванченка Інна (Сергій Іванченко засуджений судом до 15 років позбавлення волі за замах на народного депутата Наталію Вітренко в жовтні 1991 року). Як заявив на з'їзді СПУ Мороз, Інна Іванченко допомагатиме у Конотопському виборчому окрузі кандидату від соціалістів.

З'їзд також затвердив список кандидатів по одномандатних округах в кількості 197 чоловік.

Мороз в ході з'їзду повідомив, що з'їзди Всеукраїнської партії трудящих і Партії захисту інтересів селян прийняли рішення про припинення діяльності цих партій і про злиття з СПУ.

Члени цих партій, зі слів лідера соціалістів, подали заяви про вступ в ряди Соцпартії. На з'їзді СПУ були вручені партбілети лідерам цих партій Леоніду Вернигорі, Бокію і Василю Цушку.

За проект передвиборчого списку СПУ перед з'їздом партії проголосувала Політрада СПУ. За словами прес-секретаря партії Юрія Луценка, входження Мельниченка до списку СПУ під номером 15 підтримали 121 член політради, 6 - проти, 6 утрималися.

СПУ також висуває кандидатів в народні депутати в 217 мажоритарних округах.
Про це повідомив Олександр Мороз на прес-конференції в суботу у Києві в ході роботи з'їзду партії.

У числі відомих політиків, що балотуються від СПУ в мажоритарних округах, - члени парламентської фракції СПУ Станіслав Ніколаєнко і Ніна Марковська, Ніна Покотило. Крім цього, СПУ підтримує 16 представників від інших партій в одномандатних округах.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування