Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач зробив кримським есдекам пропозицію, але вони поки не готові відповісти взаємністю

Субота, 12 січня 2002, 11:25
Коментуючи висловлене у Києві побажання голови Верховної Ради Криму, лідера кримських комуністів Леоніда Грача про те, щоб представники соціал-демократів у Криму "вчинили мудро" і долучилися на виборах до блоку Грача, секретар Кримського Рескому СДПУ(про) Юхим Фікс повідомив УП, що поки ніхто з такою пропозицією до місцевого осередку СДПУ(О) офіційно не звертався.

У випадку, якщо Грач зробить такий крок, то про це буде проінформовано київське керівництво партії й "остаточне рішення може бути прийняте не у Сімферополі, а у Києві".

Висловлюючи свою особисту точку зору з приводу можливості вливання кримських есдеків у блок Грача, Юхим Фікс назвав це "спокусливою ідеєю для безпринципних людей, які можуть сподіватися на те, що, об'єднавшись з комуністами, можна перемогти на виборах".

При цьому він підкреслює, що у кримських соціал-демократів могло б змінитися ставлення до Леоніда Грача у тому випадку, "якби він висловив позицію, яка суперечить фракції комуністів у ВР України, яка, об'єднавшись з націоналістами, зняли з посади Медведчука". "Тоді б до нього могли б поставитися, як до людини, яка має свою позицію, але він цього не зробив", - заявив секретар Кримського Рескому СДПУ(О).

Юхим Фікс вважає, що на даний момент "питання про блокування або об'єднання зусиль на виборах взагалі не стоїть, оскільки СДПУ(О) йде на вибори самостійно". Проте він нагадав, що у кримських есдеків "є певні домовленості з демократичними силами". (У квітні минулого року кримська організація СДПУ(О) підписала угоду про співпрацю з місцевими осередками Аграрної партії України НДП. - УП).

"Ми не взаємодіємо з цими партіями зараз, враховуючи створення блоку "За ЕдУ", але процес узгодження з окремих питань продовжується", - заявив Фікс. З його слів, з представниками цих партій, можливо, буде розроблятися спільна стратегія на окремих мажоритарних округах по виборах у кримський парламент.

www.pravda.com.ua Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування