Харківські комуністи готуються подати в суд на облраду

Субота, 12 січня 2002, 11:26
1-й секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська і 1-йсекретарь міському Олексій Перепелиця підготували у Київський місцевий суд Харкова скаргу щодо порушення облрадою їх конституційних прав.

Як повідомив кореспонденту "УП" Перепелиця, скарга буде подана у понеділок, а держмито за її подачу вже сплачене.

Причиною скарги, текст якої комуністи обіцяють оприлюднити 14 січня на прес-конференції, стало невключення кандидата від Компартії до складу територіальної комісії з виборів депутатів облради наступного скликання. З 15 членів комісії,
затверджених сьогодні сесією, 11 представляють висуванців партій. Так, в ній є представники 3 партій блоку "За ЄдУ", (НДП, АПУ, Партія регіонів), обох партій з блоку ДемПУ - "Демсоюза", а також "Жінок за майбутнє", СДПУ(О), СелПУ, партії
Національного-економічного розвитку. З партій "Нашої України" представлені у комісії лише ліберали, а з "БЮТи" - УРП.

Поряд з комуністами до складу комісії запропонований головою ради Володимиром Тягло не потрапили також заявки, подані соціалістами, "Собором", "Батьківщиною", "Єдністю", НРУ, УНР, ПРП, "Громадою".

Тягло заявив, що у його пропозиціях по складу комісії не було політичного підгрунтя, а він лише, за традицією облради, відібрав 15 партій і громадських організацій, які першими подали заявки. Депутати ради від КПУ і депутат Верховної Ради Алла Александровська, яка приймала участь у сесії, стверджували, що такий принцип формування комісії незаконний і наполягали на включенні до її складу комуніста замість одного з чотирьох представників владних структур.

Пропозиції включити у комісію представників КПУ, а також Народного Руху звучали і у виступах деяких безпартійних депутатів. Однак жодна з альтернативних пропозицій не була поставлена на голосування, а список запропонований Тягло був затверджений переважною більшістю - 35 "за ", 8 - "проти", 2 утрималися.

www.pravda.com.ua, Харків

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування