Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У касетних скандалів один автор, вважає Омельченко

Субота, 12 січня 2002, 13:41
Лідер виборчого блоку "Єдність", мер Києва Олександр Омельченко впевнений, що підслуховування його телефонних розмов здійснювали ті ж люди, які організували "касетний скандал" у листопаді 2000 року.

"Я впевнений, що технологи, спільники і виконавці по касеті січня прямо стосуються касети" позаминулого року, заявив він в інтерв'ю журналістам у перерві міжпартійного з'їзду блоку "Єдність", який проходить у суботу у Києві.

Зі слів Омельченка, президент України Леонід Кучма, "який потрапив під такі ж дії, зацікавлений, щоб з розкриття другої спроби касетного скандалу вийти на першу".

"Майор Мельниченко поїхав, а замовники, спільники, технологи і виконавці залишилися в Україні", - підкреслив київський мер.

На думку Омельченка, екс-майор держохорони Микола Мельниченко є "маленькою гаєчкою, гвинтиком від карбюратора у машині, без якого карбюратор може працювати".

Лідер блоку заявив, що він буде "боротися не з кланами, які організували прослуховування президента України у минулому році, і у цьому році - його і Віктора Ющенка, а для того, щоб Україна була демократичною, могутньою і незалежною країною". Він висловив упевненість, що у розслідуванні "касетного скандалу-2" "зацікавлена сама держава".

Як повідомлялося раніше, у середу один з лідерів "Народного Руху України за єдність" Дмитро Понамарчук оприлюднив запис телефонної розмови Ющенка і Омельченка, в якому мер Києва просить забезпечити певну кількість голосів за відставку Віктора Медведчука з посади першого віце-спікера парламенту.

У п'ятницю заступник генпрокурора України, прокурор Києва Юрій Гайсинський порушив кримінальну справу за фактом порушення таємниці телефонних розмов між Омельченком і Ющенком.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування