Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Оправившись від струсу мозку, Литвин виступив на з'їзді "ЗаєдУ"

Субота, 12 січня 2002, 16:52
Лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин заявляє, що політичним кредо блоку є "єдина Україна в єдиній Європі, яка включає і Росію". Про це Литвин заявив у виступі на об'єднавчому з'їзді блоку в суботу у Києві.

"Проблему придбання членства України в Євросоюзі можна розглядати у такій послідовності: узгодження з європейською стороною конкретного плану дій про отримання Україною статусу асоційованого члена ЄС протягом 2002-2003 років, підписання угоди про асоційоване членство не пізніше 2005 року, забезпечення ефективного втілення всіх відповідних положень вказаної угоди, аж до формального вступу його в силу, безпосередній вступ після 2010 року", - сказав лідер блоку.

Разом з тим Литвин вважає, що європейські і євроатлантичні спрямування України повинні бути збалансовані "стабільно партнерськими, дружніми і взаємовигідними відносинами з Росією".

З його слів, зближення з Росією буде означати "можливість посилення впливу Росії на Україну, а не навпаки". "Закриття від Росії - це нам не вигідно", - підкреслив він.

Голова блоку висловив думку, що необхідно впроваджувати дві взаємопов'язані програми: поглиблення рівноправного стратегічного партнерства з Росією і наповнення якісним змістом каркаса української державності, зміцнення її самостійного господарського значення.

Литвин підкреслив, що для України небезпечно сліпо копіювати Росію, оскільки українська державність будується на іншій основі. "Ми за те, щоб всі наші стратегічні партнери поважали наші інтереси у тій мірі, в якій ми враховуємо їх інтереси. Час односторонніх поступок і некомпенсованих жертв закінчився", - заявив він.

Лідер блоку вважає, що Україна ніколи не буде єдиною державою, якщо не буде належно піклуватися про всіх своїх співвітчизників, які "волею долі опинилися за її межами".

Він зазначив, що блок буде прикладати всі зусилля і для вступу України вже у нинішньому році у ГАТТ Всесвітній торговій організації, адаптації національного законодавства до норм і стандартів ЄС, подальшого відкриття ринків і зняття штучних обмежень для української продукції в ЄС, Росію і США, забезпечення кращих вчених у регіонах для залучення іноземних інвестицій, врахування інтересів України при визначенні нових маршрутів при транспортуванні енергоносіїв з Росії і Каспійського регіону.

Блок виступає також за створення сприятливих умов діяльності українських товаровиробників на ринках Азії, Африки і Латинської Америки, підвищення ролі України як регіонального лідера, контрибутора євробезпеки і однієї з активних миротворчих країн.

"За єдину Україну!" вважає також за необхідним забезпечити якісно нові відносини України з НАТО.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування