"За єдУ" пропонує закрити парламент. І займається самобичуванням

Субота, 12 січня 2002, 19:34
Міжпартійний з'їзд виборчого блоку "За єдину Україну!" закликав чинний парламент припинити діяльність. Про це ідеться у спеціальній заяві "За єдУ", ухваленій у суботу.

У зверненні 1000 делегатів з'їзду стверджується, що зараз парламент перетворився на "політичний майданчик передвиборчих змагань". І якщо не буде відновлена конструктивна законодавча робота Верховної Ради, то на період передвиборчої кампанії з'їзд "За єдУ" запропонував припинити проведення пленарних засідань Верховної Ради.

Сергій Тігіпко, лідер "Трудової України", заявив в інтерв'ю журналістам, що ця заява поширюється і на партії, представлені в блоці. За його словами, "парламент, який не має структурованої більшості, несе шкоду державі". "Парламент займається голим популізмом", – зазначив він. Тігіпко не вважає це передвиборним кроком, оскільки зараз краще було б виходити з іншими гаслами.

Не менш скептично налаштований і голова Партії регіонів Володимир Семиноженко: "Для мене як для віце-прем'єра кожен день голосування – це випробування. Що знову буде ухвалено, і що знову доведеться виправляти? Як вам подобається історія з безкінечним ухваленням закону про оптичні диски? Концентрація таких рішень помножується останнім часом".

Те, що розвал більшості почався разом з касетним скандалом, лідери "За єдУ" вважають іншою історію: тоді навпаки, не зважаючи на політичну кризу, парламенту вдавалося ухвалювати закони.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування