Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У п'ятірках СДПУ(О) та "Єдності" будуть жінки, прізвища яких починається на М…

Понеділок, 14 січня 2002, 12:53
До чільних п'ятірок виборчих списків Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) увійде телеведуча Оксана Марченко, а блоку "Єдність" - відома співачка Ніна Матвієнко. Такий прогноз зробив сьогодні директор Інституту політики Микола Томенко.

За словами Томенка, конструювання виборчих списків парламентської виборчої кампанії 2002 року є "таким самим неоригінальним, як і під час попередніх виборів". Зокрема, чимало виборчих блоків та партій вирішили сформувати партійні списки за принципом, що одне із місць першої п'ятірки відводиться жінці.

За його словами, "такий же принцип із точністю до навпаки використано й блоком "Жінки за майбутнє", які у відповідь чоловікам включили до своєї п'ятірки одного чоловіка" (член центрального правління ВПО "Жінки за майбутнє" Андрій Іванов).

"Інша річ, - зауважив Томенко, - що деякі партії, зокрема, СДПУ(О) та блок "Єдність", вирішили пошук кандидатури жінки до чільної п'ятірки зробити елементом інтриги". Натомість, на його думку, ці "загадки є секретом полішинеля": в СДПУ(О) вже давно обличчям рекламної кампанії стала Оксана Марченко, кандидатура якої, найвірогідніше, доповнить чільну п'ятірку виборчого списку партії, а у блоці "Єдність", швидше за все, до першої п'ятірки потрапить співачка Ніна Матвієнко".

Лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук 11 січня заявив, що до першої п'ятірки партійного списку Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), крім вже названих Медведчука, Леоніда Кравчука, Олександра Зінченка, увійдуть керівник Блоку української молоді Володимир Рябіка та одна жінка.

Медведчук не назвав прізвища жінки, пославшись на те, що організаційно це питання вирішуватиметься лише в понеділок, 14 січня. Однак, на запитання, чи буде це народний депутат Валентина Гошовська, він відповів, що не може сказати, але не виключив, що журналісти можуть помилятися.

12 січня голова української партії "Єдність" Олександр Омельченко повідомив, що у першій п'ятірці "залишається одна вакансія для жінки".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування