Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко вірить у благородство депутатського мандата

Понеділок, 14 січня 2002, 14:57
Колишній майор держохорони Микола Мельниченко заявляє, що статус народного депутата дозволить йому продовжувати боротьбу за "правду, законність дій влади, демократичні принципи суспільного життя і захист прав людини".

ПРо це йдеться у зверненні Мельниченка до делегатів 2-го етапу 9-го з'їзду Соціалістичної партії України, що відбувся у Києві минулої суботи, повідомили у прес-службі Соціалістичної партії України.

"Вимушено знаходячись (тимчасово) за межами України, я позбавлений можливості ефективно відстоювати свої переконання, тим самим допомагати багатьом людям, які безпідставно переслідуються відомими представниками влади, які відстоюють особисті або групові інтереси всупереч інтересам більшості наших громадян", - йдеться у зверненні.

Мельниченко звертається до делегатів з'їзду з проханням "висловити йому довіру і підтримку у балотуванні кандидатом у народні депутати України" від СПУ.

Зі слів колишнього майора, його переконання співпадають з передвиборною програмою соціалістів і з "надіями мільйонів чесних людей на чесну владу і краще життя".

Мельниченко також зазначає, що його рішення балотуватися в депутати саме за списком СПУ викликано тим, що "саме Соціалістична партія взяла на себе найбільший тягар боротьби за правду, соціальну справедливість і з вибраного шляху не сходить" після оприлюднення інформації про "причетність високих посадових осіб до карного злочину - вбивства Георгія Гонгадзе".

Мельниченко зобов'язується у разі обрання його депутатом увійти у фракцію СПУ.
Як повідомлялося, другий етап 9-го з'їзду Соціалістичної партії України у суботу у Києві також ухвалив рішення про включення колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка у виборчий список партії по багатомандатному виборчому округу під п'ятнадцятим номером.

Мельниченко у цей час знаходиться у США, які надали йому політичний притулок після того, як у листопаді 2000 року він оприлюднив через лідера Соцпартії Мороза аудіозаписи розмов, ніби зроблені у кабінеті президента України. Це привело до так званого "касетного скандалу".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...