"Компромат" проти Ющенка та Омельченка готували у Москві. Ціна - 22 тисячі доларів

Понеділок, 14 січня 2002, 18:50
Запис розмови лідера "Нашої України" Віктора Ющенка та Київського міського голови Олександра Омельченка вівся політтехнологами, запрошеними для підготовки до українських виборів 2002 року з Росії. Про це заявив член парламентської фракції Українського народного руху, секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Віталій Шевченко після отримання у понеділок "конфіденційної інформації про зачистку наслідків ретельно спланованого скандалу" довкола підслуховування телефонних розмов.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Українського народного руху, запис розмов робився з використанням завезеного з Європи новітнього супердорогого устаткування, "про яке майор Мельниченко міг лише мріяти". До підслуховування та оприлюднення в ЗМІ телефонної розмови Омельченка і Ющенка Служба безпеки України не причетна, зазначили у прес-службі.

За твердженням народного депутата, записи розмов Ющенка та інших відомих політиків напередодні цього скандалу пропонувалися щонайменше двом конкурентам лідера "Нашої України" за солідні суми, але вони відмовилися від цього "товару", не вбачаючи в ньому "добротного" компромату. І тоді власники записів різко змінили план, вирішивши профінансувати оприлюднення розмови Ющенка та Омельченка. З пошуком "належного" виконавця довго вагалися, але Дмитро Пономарчук з т.зв. "бойківського" Руху, створеного для "чорної" війни проти Ющенка, виявився, зрештою, єдино придатною кандидатурою на цю роль, зазначив Шевченко.

Він також заявив, що на його прохання телефоном було уточнено й додатково повідомлено суму, виділену для оприлюднення розмови Омельченка з Ющенком, яка становить 22 тис. доларів США.

Шевченко не сумнівається в тому, що "в подібний спосіб Понамарчука ще не раз буде використано в брудних виборчих технологіях, і відразу ж ставатимуть відомими суми гонорарів за послуги "чорного піару".

На думку народного депутата, напрошується висновок, чому Понамарчук зник з першої п'ятірки майбутнього виборчого списку "НРУ за єдність": усвідомлюючи безперспективність подолання на виборах цією маріонетковою структурою прохідного бар'єру, він, очевидно, вирішив завчасно подбати про кошти для ведення власної виборчої кампанії в одному з мажоритарних округів.

Шевченко вважає, що "ми були свідками "бездарної політичної провокації". Адже Омельченко та Ющенко говорили не про фізичне усунення свого політичного опонента, не про підкупи чи обмани, а про цивілізоване усунення його з посади - шляхом внесення на розгляд парламенту подання з відповідною кількістю депутатських підписів", - зазначив він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування