Жінкою-соціал-демократкою виявилася Герой України. Оксана Марченко вирішила так само, як і Ігор Суркіс

Вівторок, 15 січня 2002, 09:35
Друге місце у виборчому списку Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) займе перший Герой України серед вчителів, учителька сільської загальноосвітної школи Тамара Прошкуратова.

Про це стало відомо агентству Інтерфакс-Україна напередодні початку роботи 16-го з'їзду СДПУ(О) у Києві.

Політрада СДПУ(О) на засіданні в понеділок сформувала виборчий список кандидатів в депутати від партії в багатомандатному виборчому окрузі.

Список очолив лідер партії Віктор Медведчук. Третій номер в списку - лідер фракції СДПУ(О) Олександр Зінченко, на четвертому - голова координаційної ради "Блоку української молоді" Володимир Рябіка, на п'ятому - перший президент України, народний депутат Леонід Кравчук.

У другій п'ятірці списку - міністр освіти і науки України Василь Кремінь, три секретарі обласних партійних організацій СДПУ(О): Закарпатської - Іван Різак, Чернівецької - Михайло Папієв, Харківської - Володимир Шепетін і голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Борис Андресюк.

За даними УП, соціал-демократи(О) планують висунути кандидатів в п'яти з шести мажоритарних округів Закарпатья. Так, в цьому регіоні будуть балотуватися глави районних адміністрацій Дяченко, Бобік і Гайдаш, заступник губернатора Лінтур і чинний нардеп від Закарпатья Шуфріч.

Один з провідних бізнесменів-членів СДПУ(О) Богдан Губський буде балотуватися за округом в Черкаській області, в одному з київських округів (імовірно, за округом, де був обраний член ПРП Сергій Терьохін) буде балотуватися хірург Сергій Шалімов.

За даними УП, "обличчя" СДПУ(О) Оксана Марченко і президент "Динамо Київ" Ігор Суркис (на відміну від старшого брата) брати участь у виборах не будуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News