Симоненко вимагає змінити Рябця

Вівторок, 15 січня 2002, 11:53
Компартія України вимагають змістити Михайла Рябця з посади голови Центральної виборчої комісії, а також подати клопотання про оголошення посла США в Україні Карлоса Паскуаля персоною "нон грата".

Про це заявив у ході ранкового засідання у парламенті лідер фракції Компартії Петро Симоненко.

Він також зазначив, що, згідно з раніше підписаною угодою між представниками США і "головою ЦВК Рябцем", Україні буде надана допомога по підготовці до майбутніх виборів. Згідно з цим документом, зі слів Симоненка, передбачається, зокрема, постачати в Україну "пропагандистської літератури" з США на суму до $2 млн. для забезпечення чесних виборів".

"На мові міжнародного права така допомога кваліфікується як грубе і неприпустиме втручання однієї держави у внутрішні справи іншої", - стверджує лідер комуністів.

Крім того, як заявляє Симоненко, свої пропозиції про включення до складу окружних комісій подали 42 партії, але тільки 5 з них представлені у керівництві 225 окружних виборчих комісіях.

На думку лідера КПУ, те, що відбулося при розподілі керівних посад в окружних виборчих комісіях "інакше як беспределом з боку керівництва ЦВК не назвеш". "Партіям, які входять у блок "За єдину Україну" виділено 40,5% посад голів комісій", - сказав Симоненко.

З його слів, процес переформування виборчих округів по виборах у місцеві ради "повторює необмеженість ЦВК". У більшості регіонів, з його слів, пропозиції партій не враховуються.

У зв'язку з тим, що Рябець "своєю проамериканською ангажованістю" показав, що він не може забезпечити "політично неупереджене керівництво виборчим процесом", комуністи вимагають вжити заходів щодо його звільнення з поста голови ЦВКа, сказав Симоненко. КПУ також вважає за необхідним порушити клопотання про оголошення посла США в Україні Паскуаля персоною "нон грата".

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News