Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муллу Омара переховують пуштунскі вожді

Вівторок, 15 січня 2002, 12:44
Впливові племінні пуштунскі вожді на півдні Афганістану переховують колишнього духовного лідера руху "Талібан" муллу Мохаммада Омара і роблять все, щоб не допустити його арешту і здачі під суд. Про це у вівторок повідомляє індійське радіо з Кабула з посиланням на відомого афганського політичного оглядача Файдзуллу Джалала.

На його думку, говориться у повідомленні, деякі з цих вождів навіть входять у керівництво тимчасової адміністрації Афганістану.

Раніше в регіональній пресі з'явилися відомості про те, що напередодні здачі талібами Кандагара, останнього оплоту руху "Талібан", між командирами антиталібських сил і представниками талібів була досягнута негласна домовленість про забезпечення Мохаммаду Омару безпеки і можливості уникнути судових репресій.

Тим часом напередодні в американському виданні Newsweek було опубліковано інтерв'ю з особистим шофером колишнього духовного лідера руху "Талібан" Карі Сахибом. Він розказав про те, як одному з лідеру талібів довелося втікати зі своєї резиденції в Кандагарі. Спочатку прихильники мулли Омара на рикші переправили його у центр міста.

Потім його пересадили на грузовик, в якому одного з керівників "Талібана" везли декілька днів і ночей. Деякий час мулла Омар, зі слів Сахеба, ночував у підвалах різних будинків, поки не сховався десь у горах.

Крім того, раніше радіостанція ВВС з посиланням на голову пакистанської розвідки Хаджі Гулалі повідомляла, що духовний лідер талібів мулла Мохаммад Омар втік з району Багран провінції Гільменд на мотоциклі.

Зі слів Гулалі, в полон антиталібським силам здалися всі прихильники талібів, однак місцезнаходження мулли Омара досі невідоме. За деяким даними, він покинув цей район разом з чотирма супроводжуючими.

НТВ.Ру

Читайте також:

* ЦРУ вважає, що бен Ладен залишив Афганістан
* Муллу Омара переховують пуштунскі вожді
* Пуштуни відпустили на свободу головних ідеологів руху "Талібан"
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...