Інтернет скоро стане чистим?

Вівторок, 15 січня 2002, 13:45
Комісія з питань журналістської етики виступає за "чистий від "брудних" технологій інтернет" і збирається підписати з провідними інтернетом-виданнями відповідний договір.

Про це у вівторок на прес-конференції у Києві повідомив голова комісії, головний редактор газети "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий. "Через тиждень ми проведемо круглий стіл з основними інтернетом-виданнями про підписання угоди "За чистий інтернет", - сказав він.

Мостовий пояснив, що в цей час немає закону, що юридично визначає інтернет-простір. "Цей факт зумовлює появу досить неетичного освітлення подій, втручання в приватне життя не тільки політиків, але і простих громадян, - відмітив голова комісії, продовживши, - Треба починати вести боротьбу з брудними технологіями. Спочатку ми спробуємо домовитися про чистий інтернет, хоч ця архіскладна справа, а потім будемо називати конкретних авторів і сайти".

Член комісії, редактор інтернету-видання "Телекритика" Наталья Лігачова висловила думку, що інтернет є "притулком журналістів, які називають себе незалежними, і одночасно рупором чорних технологій". "Касетний скандал-2 засвідчив, що вітчизняна журналістика є політичним інструментом", - сказала вона.

Лигачова вважає, що "касетний скандал-2" поставив питання не тільки перед політиками, але і перед журналістами. "Інтернет є складовою частиною брудних технологій, які намагаються використати певні сили в передвиборній кампанії. Треба, щоб ці приклади не стали тенденцією і не зіпсували імідж українських журналістів остаточно", - відмітила редактор.

Член комісії, керівник інформаційного агентства "УНІАН" Михайло Батіг вважає, що журналістам "треба відмовитися розповсюджувати таку інформацію". З його слів, агентство відмовило в приміщенні керівнику агентства "РУХ-Прес" Дмитру Понамарчуку для проведення чергової прес-конференції.

Інтерфакс-Україніа-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування