"Веселка" і зелені екологи" пропонують легалізувати марихуану

Вівторок, 15 січня 2002, 16:23
Екологічна партія України "Захист", Всеукраїнська партія за мир і єдність і Партія пенсіонерів України будуть виступати на парламентських виборах-2002 єдиним блоком, який отримав назву "Веселка" і зелені екологи".

Угоду про це підписали лідери трьох партій у вівторок у Києві перед початком міжпартійного з'їзду.

За рішенням з'їзду, виборчий список блоку очолить голова "ЕПУ Захист" Михайло Гуцол. На другому місці - лідер ВПМЄ Людмила Янковська, на третьому - лідер ППУ Володимир Жаров. Крім того, у першу п'ятірку виборчого списку ввійдуть Станіслав Науменко ("ЕПУ Захист") і Володимир Кацман (ВПМЄ).

Виступаючи перед учасниками з'їзду, лідери партій нагадали про найбільш актуальні екологічні і соціальні проблеми країни, вирішити які, згідно з прийнятою на з'їзді програмою, блок пропонує, зокрема, за рахунок коштів від легалізації ринку марихуани в Україні.

Крім того, блок "Веселка" виступає за активні дії по захисту навколишнього середовища і надання рівних зі всіма громадянами прав представникам сексуальних меншин. Як відзначив Жаров, новостворений блок "є не опозиційним, а швидше конструктивно позиційним".

Зі слів Гуцола, на виборах блок набере не менше за 25% голосів виборців. "Ніхто не повинен вирішувати наші проблеми, крім нас самих. Наш блок переможе і отримає не менше за 25%, оскільки нас підтримує простий люд", - сказав він.

У роботі з'їзду взяли участь 224 делегата зі всіх регіонів України.

Згідно з даними, отриманими на з'їзді, Екологічна партія України "Захист" заснована у 2000 році і нараховує більше 60 тис. чоловік. Всеукраїнська партія за мир і єдність існує з травня 2000, її чисельність - 40 тис. чоловік. Партія пенсіонерів України заснована у листопаді 1999 року, її чисельність - 95 тис. чоловік.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News