Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму почали стежити за виборами

Вівторок, 15 січня 2002, 18:50
Керівник Комітету з моніторингу свободи преси у Криму Володимир Притула на своїй прес-конференції повідомив про те, що, починаючи з 1 січня 2002 року, його Комітет проводить моніторинг 4 щоденних кримських газет: "Кримські вісті", "Кримський час", "Кримська газета", "Кримська правда".

Моніторинг проводиться з метою дослідження у пресі передвиборної ситуації у Криму, а саме, чи дає можливість місцева преса для створення рівних умов у використанні ЗМІ учасниками виборчого процесу і заборони на передвиборну агітацію до 9 лютого.

Комітет з моніторингу свободи преси у Криму, підводячи перші підсумки своєї роботи (з 1 по 14 січня) зазначає, що у цілому ряді публікацій газет "Кримські вісті" і "Кримська правда" містяться ознаки порушення положень Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради України".

Про нерівні можливості для різних партій бути представленими на сторінках провідних кримських ЗМІ кажуть наступні цифри. "Батьківщина" згадується у пресі півострова всього 2 рази, а КПУ, наприклад, 12.

Компартія України лідирує по числу згадок, причому, більшість з них у парламентській газеті "Кримські вісті", продовжує список "Наша Україна", про яку зафіксовано 10 матеріалів, 3 з яких (33%) носять негативний характер, а потім блок "ЗаєдУ!" із 7 згадками, в основному у "Кримській газеті" (офіційне видання кримського уряду, очолюваного "трудовиком" Валерієм Горбатовим).

Такі ж позиції (7 згадок) у "Російського блоку" (в основному у "Кримській правді"). Завершують рейтинг СДПУ(О) (6 згадок), якій віддає перевагу парламентська газета "Кримські вісті" і "Батьківщина", яку лише двічі згадали у кримській пресі, причому з них один раз згадували негативно.

З 1 лютого Комітет з моніторингу свободи преси у Криму розширить кількість газет, які досліджуються до 8-ми, а також почне моніторинг новинних програм ТРК "Чорноморська" і ДТРК "Крим".

www.pravda.com.ua, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування