Ющенко по списку Ржавського не піде

Середа, 16 січня 2002, 11:27
Віктор Ющенко може бути зареєстрований по виборчому списку тієї чи іншої партії на парламентських виборах-2002 тільки з його власної згоди на це.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам голова Центрвиборчкому Михайло Рябець, коментуючи наміри виборчого блоку "За Ющенка!", очолюваного лідером Всеукраїнського об'єднання "Єдина родина" Олександром Ржавським, включити Ющенко в свій виборчий список. Як відомо, Ющенком не один раз висловлював своє негативне ставлення до блоку Ржавського, називаючи його провокацією.

Для того щоб ЦВК зареєстрував ту чи іншу людину кандидатом за партійним списком, недостатньо лише бажання партії, необхідна письмова угода цього кандидата на включення у список, підкреслив Рябець.

Відповідаючи на питання, чи буде зареєстрований Центрвиборчкомом партійний список блоку "За Ющенка!", Рябець заявив, що при реєстрації партійних списків ЦВК "буде керуватися законом".

Разом з тим, у вівторок в інтерв'ю журналістам під час з'їзду блоку "За Ющенка!" член Центрвиборчкому Валентин Данилюк повідомив, що у законі про вибори народних депутатів немає положень, регулюючих питання використання у найменуванні виборчих блоків назви вже існуючих партій або прізвищ політичних лідерів.

Згідно з виборчим законодавством, кандидат у депутати може балотуватися у парламент за списком тільки однієї партії чи блоку.

Як повідомлялося раніше, у вівторок на міжпартійному з'їзді блоку "За Ющенка!", в який входять Всеукраїнське політичне об'єднання "Єдина родина" і Всеукраїнська чорнобильська партія "За добробут і соціальний захист народу", був оголошений склад першої п'ятірки виборчого списку. Очолює список Ющенко, далі йдуть Ржавський, лідер Партії захисників вітчизни Юрій Кармазін, лідер партії "Нова генерація" Юрій Мірошниченко і лідер Всеукраїнської партії "Християнський рух" Тамара Звягинцева.

У той же час, Ржавський не повідомив, чи дали згоду на участь у партійному списку цього об'єднання самі учасники першої п'ятірки. З'їзд також не ухвалив остаточного рішення ні про затвердження списку, ні про назву блоку.

У цей же день у прес-службі блоку "Наша Україна", заявили, що Ющенко нікого не наділяв повноваженнями створювати блок на його підтримку і не має ніякого відношення до політичних структур, що використовують його ім'я.. На прес-конференції у Києві керівник виборчого блоку "Наша Україна" Петро Порошенко заявив, що можливість створення паралельного блоку на підтримку Ющенко виключена.

Він також повідомив, що ні Кармазіну, ні Мірошниченко нічого не відомо про включення їх кандидатур в першу п'ятірку блоку "За Ющенка!".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування