Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єльяшкевич наполягає на порушенні карної справи проти Рябця

Середа, 16 січня 2002, 11:42
Народний депутат Олександр Єльяшкевич наполягає на порушення карної справи проти посадових осіб Центральної виборчої комісії.

Про це він заявив, виступаючи у середу з парламентської трибуни на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради.

Зі слів депутата, у серпні минулого року під час зустрічі з колишнім майором держохорони Миколою Мельниченком Єльяшкевичу стало відоме про те, що у екс-майора "є записи розмови Михайла Рябця, голови ЦВК, з президентом", в яких Рябець "здійснює незаконні дії, пов'язані з підсумками виборів і результатами референдуму 16 квітня 2000 року".

Єльяшкевич пропонує, щоб генеральний прокурор України "зробив все можливе, щоб порушити кримінальну справу з приводу посадових злочинів конкретних посадових осіб ЦВК, а також залучити Мельниченка як свідка по даним питаннями".

Депутат також повідомив, що у нього, як у колишнього голови тимчасової спеціальної комісії із забезпечення виборчих прав громадян на виборах президента України, "немає ніякої довіри до Рябця". "Він порушував і порушує закон, і продовжує це робити систематично", - заявив Єльяшкевич.

На його думку, вчорашня заява Рябця щодо "чорного піару" свідчить про те, що він "у черговий раз допустив найгрубіше порушення" і після такої заяви "не має права знаходитися на посаді глави ЦВК, оскільки він грубо втрутився в хід виборчої кампанії і нав'язує свою власну думку".

Єльяшкевич зажадав від спікера Івана Плюща звернутися до Рябця з тим, щоб останній приніс вибачення політичним силам, яких звинуватив у проведенні "чорного піару". Крім того, депутат підкреслив, що він вже давно наполягає на відставці Рябця, наводячи конкретні факти.

Як повідомлялося раніше, у вівторок у парламенті лідер Компартії Петро Симоненко зажадав звільнити Рябця з посади голови ЦВК, звинувачуючи комісію у порушеннях при формуванні керівництва окружних виборчих комісій

У цей же день Рябець розцінив звинувачення на адресу ЦВКа як "елемент передвиборчої боротьби і чорного піару" з метою привернути до себе увагу.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...