У "Нашої України" – 150 прохідних округів. На мажоритарку йде Віктор Ющенко

Середа, 16 січня 2002, 14:28
З'їзд блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" затвердив виборчий список та кандидатів від коаліції на мажоритарні округи. Від "НУ" за 12 виборчим округом балотуватиметься керівник штабу Петро Порошенко, за 35 – Олександр Жир, за 71 – Віктор Балога (екс-губернатор Закарпатської області), за 116 – Тарас Чорновіл, за 118 – Тарас Стецьків, за 120 – Олег Тягнибок (один з лідерів ультраправої Соціал-націоналістичної партії України), за 212 – банкір Леонід Черновецький, за 216 – Сергій Терьохін, за 222 - Юрій Оробець.

На одному з округів Донеччини балотуватиметься й Віктор Семенович Ющенко, який не є родичем лідера блоку. Нагадаємо, що у списку "Нашої України" присутній рідний брат Віктора Андрійовича Ющенка.

"НУ" визначила 75 мажоритарних округів, де висунуті блоком кандидати йтимуть на перемогу, заявив в інтерв'ю журналістам заступник керівника штабу блоку Юрій Єхануров, що є куратором питання питання регіонів.

Ще на 75 округів від блоку кандидати висувалися за власною ініціативою. "Вони кажуть, що зможуть перемогти. Ми створюємо їм всі умови", - заявив Єхануров.

За словами керівника штабу, при визначенні кандидатів від блоку було використано 9 критеріїв. Наприклад, якщо на округ йде чинний депутат, то питання автоматично вирішувалося на користь цієї особи.

Ще в 75 округах, де від "Нашої України" висунені кандидати, можуть проводитися переговори щодо зняття їхніх кандидатур на користь інших політичних сил. Єхануров сказав, що переговори з цього приводу на рівні політради не проводилися, однак додав: "Як депутат, що переміг на окрузі, скажу, що наприкінці лютого треба сідати за стіл переговорів".

По деяких округа, за словами Єханурова, блок принципово не висував своїх кандидатів."Це 209 округ на Чернігівщині, де балотуватиметься Іван Плющ. Політрада однозначно висловилася на його підтримку. Це округ на Черкащині, де балотуватиметься Михайло Сирота. Ще є кілька округів, їх близько 15", - сказав Єхануров.

Він зазначив, що переговори тривали п'ять діб перед з'їздом. "Рішення приймалося складно, дуже важко йшли переговори", заявив Єхануров.

Політрада блоку, яка складається з 11 осіб, ухвалює рішення при наявності 8 голосів "за".

www.pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування