Львiвськi соцiалiсти пiдтримали капiталiста

Середа, 16 січня 2002, 16:31
На найближчих виборах мiського голови Львова мiсцева органiзацiя Соцiалiстичної партiї пiдтримає кандидатуру вiдомого львiвського бiзнесмена, президента концерну "Богдан" Богдана Федоришина. Рiшення про це сьогоднi було ухвалено на спiльному засiданнi обкому СПУ та керiвникiв передвиборчих штабiв СПУ Львiвщини.

Федоришин є одним з чiльних представникiв готельного бiзнесу регiону, створивши ще на початку 1990-х в мальовничому передмiстi Львова Брюховичах один з перших в Українi приватних готелiв "Богдан".

Таку ж назву носить суперсучасний медичний центр, багато в чому створений завдяки кредиту Європейського банку реконструкцiї та розвитку.

У 1994 i 1998 роках Федоришин вже намагався здобути портфель мера Львова, але щоразу програвав теперiшньому мiському головi Василевi Куйбiдi. Наприкiнцi минулого року про свою пiдтримку Федоришина пiд час цьогорiчних виборiв заявили правi партiї, якi входять в Координацiйну раду українських полiтичних органiзацiй Львiвщини (КРУПОЛ).

Проте днями партiї-учасники КРУПОЛу вiдкликали свої пiдписи пiд заявою про пiдтримку Федоришина, визнавши за краще задекларувати свою пiдтримку ще одному конкуренту Куйбiди, заступнику голови НАК "Нафтогаз України" Любомировi Буняку.

Як повiдомив перший секретар ОК СПУ Євген Талiпов, рiшення пiдтримати Федоришина у львiвських соцiалiстiв визрiло пiсля того, як бiзнесмен особисто звернувся до них за полiтичною пiдтримкою. Особливо зворушило ЛОК СПУ те, що на вiдмiну вiд iнших полiтикiв, типовий галичанин, вихiдець iз селянської родини Федоришин не побоявся звернутися за допомогою до лiвоцентристської партiї.

Це, а також особистi контакти лiдерiв СПУ з кандидатом та знайомство iз його бiзнес-структурою, й призвело до нинiшнього рiшення - 65 членiв Львiвського обкому Соцпартiї з 66 проголосувало за офiцiйну пiдтримку на виборах мiського голови Львова бiзнесмена Федоришина.

www.pravda.com.ua, Львів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування