Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У команді СДПУ(о) - заміна. Замість Оксани Марченко...

Середа, 16 січня 2002, 16:42
У команді СДПУ(о) - заміна. Замість Оксани Марченко... на виборче поле виходить така собі Тамара Прошкуратова - обіцяна жінка. Віктор Володимирович вирішив-таки не зізнаватися в коханні телеведучій, чия професія дуже схожа на найдревнішу, ще й за допомогою місця у прохідній частині виборчого списку. Досить тій красуні пари "лимонів" у Швейцарії (так, є й така інформація).

Під час з'їзду СДПУ(о) по ліву руку від шефа сиділа скромна вчителька з Черкащини, котра, за її ж словами, лише отримала від есдеків пропозицію балотуватися в депутати, але зовсім не сподівалася на друге (!) місце в списку. Що це справді так - свідчать її руки, які помітно тремтіли. Зрештою, як і голос.

Хто ж стане депутаткою з місця, яке в списку СД-98 посідав Євген Марчук?

Крім того, що в пані Прошкуратової не надто милозвучне прізвище (це не "Марченко" і навіть не "Гошовська"), і зовні виглядає вона не так виграшно, елементарний пошук у Мережі видає в ній чимало визначень на кшталт "учитель-новатор із Черкащини", котра отримала з рук Леоніда Кучми звання Герой України і відповідний орден в один захід із майором Вихрем, військовим льотчиком Юрієм Тишковим тощо.

В її активі, приміром, - книжечка з вихідними даними: "Прошкуратова Т. С. Стежинка. Рідне слово. 3(2) клас.— К.: Просвіта, 1998.— 176 с. Інтегрований посібник з граматики, народознавства, природознавства для учнів 3(2) класів. Рекомендовано Міністерством освіти України, лист №797 від 20.08.96." Але ж, зауважить доскіпливий читач, не за "Стежинку", ціна якої 5,70 грн., пані Тамару поставили в партійний список вище її безпосереднього шефа - міністра освіти Василя Кременя.

Яка ж така стежинка насправді привела новаторку Прошкуратову до табору однієї з найодіозніших політичних сил У(о)? І на це запитання дає відповідь наш не заборонений поки Інтернет.

Ось що пише з цього приводу черкаська газета "Антена" (журналіст - Ліза Бродська) в номері, який описував не такий давній візит до області Анатолія Кінаха: "Ще одну радість оголосив прем’єр-міністр на черкаській землі. "Ми раді, — каже, — що Черкащина має першого Героя України саме в освітній галузі. Це — Тамара Прошкуратова з Драбова..." (...) Варто згадати проведені на Черкащині збіговиська на захист гаранта Конституції, та роль, яку виконувала у цих заходах гр-нка Прошкуратова, і все стає зрозумілим.

Там, де на площу "стада зганяли", які нібито Кучму від опозиційних елементів захищали, пані Тамара була у перших рядах, та не де-небудь, а на трибуні. Перша біля мікрофону, з папірцем у кулаці, вона на різні боки вихваляла Леоніда Даниловича та його діяння під час "касетного скандалу", закликала об’єднатися навколо гаранту, без якого "сонце не встане". Можливо, пані Прошкуратова — й непоганий педагог. Але те, що вона — одна з небагатьох, хто, не соромлячись, ризикнув публічно виправдовувати Леоніда Кучму у той час, як всі слухали плівки Мельниченка і вуха в’яли, — факт безперечний. Отже, Тамару Прошкуратову оцінили і дали їй звання Героя України". Кінець цитати.

Таким ось макаром - за допомогою однієї Прошкуратової - наші есдеки вбивають одразу стадо зайців: і жінка в "головці" списку, і героїня, і пропрезидентський напрям, і інтелігентка, і активістка, і новаторка, і регіони представлено (навіть село), і "наша відповідь Мельниченку" з його членством у Соцпартії.

Ще одне: таким чином ще й заперечується відома на Черкащині народна приказка - "дурний, як з Драбова". А Оксана Марченко також не образиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...