Мер Симферополя судитиметься з кримським парламентом

Середа, 16 січня 2002, 18:06
Думка спостерігачів про те, що комуністична фракція в Сімферопольській міськраді під час 3-ої позачергової сесії свідомо не ухвалила запропонований міським головою склад місцевої виборчої комісії, для того, щоб цим займалося комуністичне керівництво кримського парламенту, підтвердилося.

В середу кримський парламент, за відсутності мера Симферополя Валерія Єрмака, затвердив своїм рішенням склад територіальної виборчої комісії Симферополя з виборів депутатів міськради і міського голови. Замість раніше поданого мером голови Виборчкому Ніни Рябошенко, її очолив, за пропозицією секретаря міськради комуніста Олександра Дорофеєва, його однопартіець Володимир Карлюга.

Як повідомив УП мер Симферополя Валерій Єрмак, він представив до ВР Криму, на її письмову вимогу, офіційний документ зі своїми пропозиціями з кандидатур членів Сімферопольської міської територіальної виборчої комісії. "Однак, - заявив Єрмак, - Верховна Рада, порушуючи закон "Про вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів", ухвалила рішення із створення комісії не з тих кандидатур, які були мною подані, а за усної пропозиції секретаря міської ради, якого я на це не уповноважував".

Єрмак назвав рішення кримського парламенту "абсолютно незаконним", а дії фракції комуністів у Симферопльськом міськраді "зазделегідь продуманою акцією". Він повідомив УП, що найближчими днями звернеться з вимогою скасувати це рішення не тільки до Центрвиборчкому України, Прокурора АРК, але й до судових органів.

На його думку, це необхідна міра, оскільки "не тільки повністю проігноровано мої (Єрмака - УП) права, як міського голови і єдиного суб'єкта висунення кандидатур до складу територіальної виборчої комісії, але і дана можливість будь-якому кандидату, що програв на виборах у депутати міськради або в мери міста визнати через суд вибори в Сімферополі недійсними".

pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування