Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Я вам не маріонетка!" - Рабінович Понамарчуку

Четвер, 17 січня 2002, 11:53
Дмитра Понамарчука ніхто не посадив. Поки що. Його просто допитали, правда, із застосуванням незвичайних для таких випадків заходів. Сам Дмитро перед вже другим за останній день допитом зізнався в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що був допитаний "в якості свідка" прокуратурою Києва у зв'язку з оприлюдненням записів телефонний розмов Віктора Ющенка і Олександра Омельченка.

Інформація про те, що Понамарчука "затримали" у СБУ стала поширюватися ще у середу увечері, однак о 22 годині його телефон не відповідав, а представники прес-центра СБУ нічого про це не знали.

За словами Понамарчука, його доставили на допит у середу до слідчого відділу київської прокуратури близько опівдня. Допит продовжувався близько 3,5 годин.

Після допиту у квартирі Понамарчука провели обшук, вилучили 2 системних блока до комп'ютера і леп-топа, модем, касети і дискети.

За словами керівника "Рух-пресу", він був здивований, що слідчий не пояснив йому, на підставі чого у нього, як у свідка, провели вдома обшук і вилучили огртехніку. Справа у тому, що на вилучених касетах знаходяться тільки копії записів телефонних розмов Ющенка і Омельченка. А у вилучених комп'ютерах "був дуже хороший матеріал за декілька років про НРУ".

У той же день пізно ввечері йому передали новий виклик на допит на 10.00 у четвер. Поки його телефон мовчить.

У прес-групі прокуратури Києва підтвердили, що Понамарчук допитувався у середу і четвер "у рамках розслідування карної справи за фактом порушення таємниці телефонних розмов".

Однак, сам скандал продовжується. Понамарчук категорично відкинув причетність до скандалу Марата Гельмана. "Я це відкидаю це, він абсолютно не причетний. Ані Рабінович, ані Гельман, як й інші, інші. Це документи, які знайшов я".

Тим часом, у розшифровці запису розмови Вадима Рабіновича з Понамарчуком, опублікованій днями у газеті "Столичные новости", Рабінович, говорячи про останній "касетний скандал", заявляє останньому наступне: "Ви працюєте з групою Гельмана - і працюйте, вони найняті за гроші... Але я вам не наймався, я вам не маріонетка!"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...