Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримська міліція може створити свою фракцію у новому кримському парламенті

Четвер, 17 січня 2002, 16:07
Начальник Головного управління МВС України у Криму Микола Паламарчук заявив сьогодні на прес-конференції у Сімферополі, що 140 кримських міліціонерів будуть балотуватися у депутати всіх рівнів - від парламенту до сільради. Він не виключає, що міліціонери можуть створити у новому кримському парламенті цілу фракцію.

"Я був би задоволений, якби була фракція,- заявив Паламарчук, - тому що ця фракція діяла б і працювала в інтересах держави, в інтересах справи. Я у цьому впевнений. Рівень свідомості у міліціонерів дуже високий, особливо у тих, хто пройшов шлях від рядового до полковника".

З іншого боку, кримська міліція відмовилася від своєї практики на минулих парламентських виборах, коли завдяки превентивній роботі з виборчими комісіями зі списку кандидатів у депутати були виключені 52 людини, які мають кримінальну репутацію.

Тепер, як заявив головний кримський міліціонер, міліція лише буде відповідати на запити виборчкомів і повідомляти про тих кандидатів, які мали судимість, оскільки "звинуватити людину може тільки суд". "А ті матеріали оперативного характеру, які ми відпрацьовуємо, - сказав Паламарчук, - то ми не можемо їх оприлюднити , оскільки це, по-перше, незаконно, по-друге, неетично".

Начальник ДУ МВС України у Криму виключає можливість того, щоб міліція чинила тиск або підтримувала на виборах якого-небудь кандидата або партію, оскільки, з його слів, міліція "поза політикою, ніякі політичні розбрати її не стосуються, і вона не виконує жодного політичного замовлення".

Паламарчук заявив: "Своїм співробітникам я сказав приблизно так: "Хто хоче сісти на політичний поїзд, нехай сідає на нього і виїжджає. Сів на поїзд і поїхав разом з політичною платформою тієї чи іншої партії".

www.pravda.com.ua, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування