Чи хочуть українці обрати Кучму на третій термін?

Четвер, 17 січня 2002, 16:22
Нові соцопитування, на жаль, не приносять сенсацій. Віктор Ющенко як і раніше найпопулярныший політик України. Тимошенко як і раніше довіряють менше за всіх.

Настрій суспільства знову підтвердили підсумки проведеного центром імені Олександра Разумкова опитування громадської думки, в якому взяли участь 2000 осіб.

І якби дострокові вибори президента відбулися сьогодні, то новим президентом став би також Віктор Ющенко, не залишивши своїм конкурентам жодних шансів. Але що цікаво - дивні все ж українці - приблизно 7% довірили б Кучмі покерувати ще й третій термін. Надто мізерно, але ж!


 
Якби вибори Президента України відбувалися наступної неділі і до виборчого бюлетеню були включені наступні кандидати, то кому з них Ви віддали б свій голос?
 
При цьому ще така цікава особливість – не зважаючи на те, що прем'єр Анатолій Кінах поступається в популярності тільки своєму попереднику, президентське крісло йому поки що не світить. Можливо, на цьому місці люди хотіли б бачити більш емоційну людину. Правда, до виборів ще повно часу.

Дані опитування про електоральні пристрасті показують, що рейтинг політиків з наближенням виборів росте. Країна все більше дізнається про своїх героїв і впритул цікавиться тими, кого ім доведеться обирати. Виріс рейтинг Ющенка, і навіть Кучми (на 1%, що можна і не враховувати, якщо брати до уваги похибку). Не дарма писав новорічні листи Медведчук - його популярність змінилася, мабуть, більше усього - майже на 5%.

Менше любити стали тільки мера Києва Омельченка.


 
 
Хто ж за останнім даними попадає до парламенту? Поки що 7 партій. Звичайно ж, блок Ющенка, популярність якого, всупереч думці деяких політологів, продовжує рости. Далі - КПУ, жінки, СДПУ(О), зелені, "харчоблок" (За Єду) і блок Тимошенко, як не дивно. Поки що зберігають шанси пройти в Раду соціалісти. Близькі до них - альтернативні зелені під егідою Рабіновича і полум'яна революціонерка Вітренко.

 
Якби вибори до Верховної Ради України відбулися сьогодні і до виборчого бюлетеню були включені наступні партії та блоки, то кому з них Ви б віддали свій голос?
 
За даними соцопитування мізерні шанси мають карликова партія київського мера (Єдність), Демсоюз з новим, але все ще не розкрученим лідером, підгодований адміністрацією і Рабіновичем блок третього Руху.

Надто окремі респонденти (0.1%) готові підтримати "Озиме покоління" і росіян.

Вибори наближаються. Кампанія ще не почалася і не виключено, що вже за місяць ми побачимо зовсім інший розклад сил.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування