Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко-Медведчук: нічого у них не вийде

Четвер, 17 січня 2002, 16:53
"Шановний Вікторе Володимировичу! Уважаемая Юлия Владимировна!" Сльози заливають очі, коли бачиш цю зворушливу переписку. У четвер Тимошенко написала листа Медведчуку. Медведчук відповів оперативно – протягом кількох годин. Кожний мав своє на думці та відповідну дулю у кишені.

Тимошенко на передвиборчий період знайшла собі нову жертву. Вибір був не надто великим – другим номером у лідера "Батьківщини" завжди були ес-деки. Так Тимошенко переключилася з Кучми на Медведчука. Не зраджуючи своїх традиції у небезпечних темах нічого не стверджувати, а посилатися на джерела, вона "вичитала в Інтернеті", що головний ес-дек контролює "1+1" та "Інтер". А тому запросила опонента №2 на теледебати на його ж каналі.

Хід вийшов "вері бюті". По-перше, інформаційний привід і шанс з'явитися хоч на якихсь екранах. По-друге, висока ймовірність відмови від запрошення, а відтак – і сильний козир у передвиборчій пропаганді. Тимошенко назвала Медведчука "мужиком" і потішила його самолюбство. А потім поставила його перед вибором – або дебати, або розжалування в "баби".

У перемозі у дебатах – якщо вони відбудуться – Тимошенко, вочевидь, не сумнівається: врізала Суркісу, переможу і Медведчука. Якщо ж той відмовиться, то "жінка-воєн", "єдиний чоловік в уряді Ющенка" отримає чергові дивіденти. Виходить, що її боїться не тільки "гарант", але й "маклауд" Медведчук. Позиція у Тимошенко наперед виграшна.

Медведчук, крім того, що обрав нехарактерну обережну тактику, проколовся у кількох моментах. Перший: лист-відповідь написаний російською, що неприпустимо, коли твоя переписка відбувається на очах всієї країни. Другий: він визнав, що "безпосередньо причетний до керівництва каналу Інтер". Саме так сформулювала Тимошенко, і Медведчук це жодним словом не заперечив. Хоча можна було б послатися на те, що право обирати цікаві програми на "Інтері" належить не йому, а Плужнікову та Зінченку. Тим самим установлено, що відтепер до лідера ес-деків можна звертатися з будь-якими претензіями щодо "Інтера".

По-третє, стиль мямлі – Медведчук так і не відповів, чи погоджується він на теледебати з Тимошенко. (Дослівно Медведчук написав таке:
"Предвыборная агитационная кампания СДПУ(О), которая в соответствии с законом начнется с 9 февраля, разумеется, будет включать в себя и теледебаты с нашими основными идейными оппонентами и конкурентами – другими массовыми партиями и блоками. Я имею в виду, прежде всего Компартию Украины, блоки "Наша Украина" и "За единую Украину". С моей точки зрения, предвыборные теледебаты должны касаться важных для всего общества программных моментов, даже если собеседник – интересная женщина. Нам не совсем ясна идеологическая позиция блока Вашего имени. "Против Кучмы" – это не идеология. Тем не менее, в будущем я не исключаю возможности теледебатов с Вами").

До речі, існує велика підозра, що Медведчук якщо й читав "свою" відповідь, то тільки краєм ока. І точно її не писав. Адже чи не дивне таке формулювання: "співрозмовник – цікава жінка". Та Медведчук приниципово уникає компліментів на адресу Тимошенко!

І, по-четверте – це необізнаність Медведчука. Хоч би як його агенти у мундирах кореспондентів "Нашої газети +" не доповідали про побачене на з'їздах та форумах, Медведчук так і не вловив метаморфоз Тимошенко, яка дві години на з'їзді 5 січня розповідала не про антикучмізм, а про конкретні, хоч і популістські, передвиборні кроки: починаючи від присутності опозиції у керівництві Генпрокуратури і закінчуючи спецподатком з громадян на користь політичних партій.

Пояснення ж відмови Медведчука від дебатів, прихованій у такій слизьких формулюваннях, знайти не складно. Не сказавши прямо "ні", він не віддає Тимошенко той самий козир жінки-переможця.

Чому він не скаже "так"? Варто зазначити, що Медведчук – це не Суркіс, і переговорити його було б і не так просто. Однак а) саме змагання чоловіка з жінкою віддає глядацькі симпатії останній і б) вже сам факт появи Тимошенко на екрані в компанії з Медведчуком є її перемогою. Тому цей поєдинок перед камерами приречений не відбутися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...