Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Озимий попс

Четвер, 17 січня 2002, 18:20
Озимі не такі як, як усі. Принаймні, вони так думають і регулярно на цьому наголошують. Якщо вважати, що з'їзд блоку - це, в якійсь мірі, його візитівка, то про КОП можна сказати, що це яскрава, гламурна політична попса.

Фишек в шоу (з'їздом назвати цей захід дуже важко) було багато. Тут вам й відсутність традиційної президії, і зелені з жовтогарячими хусточки делегатів і гостей, це і бій барабанів, що ознаменував початок роботи, і гімн України у виконання групи вітчизняних поп-зірок. І навіть карта України, викладена паростками справжніх озимих. Загалом - рай для сторонніх спостерігачів.

Із змістом - складніше, але фишки були і тут. За словами лідера КОП Валерія Хорошковського, нове покоління шукало свою мову. І ось, судячи з усього, знайшло. "Проект країни", "нова регіоналізація", "інфраструктурна реформа", "новий соціальний контракт" - ключові слова доповіді лідера Озимих. Близько? Доступно? Проте красиво, і біс з ним, якщо не зовсім зрозуміло, і ламаєш язика, вимовляючи їх. Але якщо чесно – то й трохи скучно. Та, й до того ж по-російські. Хорошковський чомусь під час читання доповіді перестав висловлюватися українською.

Проте, для тих, кому основна заповідь озимих "Якщо не проектуєш ти, то проектують тебе" не видається такою вже очевидною, є Маніфест, спочатку затверджений з'їздом, а потім вже зачитаний вголос. У ньому Команда Озимого Покоління пояснює свої ідеї в доступних термінах. Наприклад, сьогоднішня держава - це не "Ненька-Україна", а "механічна лялька, яка шкірить зуби і переконує всіх механічним голосом, що нібито вона - наша мати".

І йдуть озимі в політику, щоб надихнути на чесну політику інших, щоб поділитися власним досвідом бізнесу, щоб створювати Молоду Державу. І обіцяють вони вивести Україну з "самогубної депресії". Скупаймо Озимих в морі оплесків!

Інші виступаючі лідери були традиційнішими: Інна Богословська розказувала про економіку 21 століття і цивилизаційні цінності, Лев Хлявич - про людський капітал України, а Валерій Вощевський - про село та аграрну політику як стратегічний напрям діяльності нашої держави. І якщо видається, що це не нова думка, так треба нагадати, що Озимі - на те й є сільськогосподарською категорією.

Фишкою шоу був і Микола Ситник (себто, Микола Вересень), що злегка розбудив зів'яле зібрання власним, як він виразився, "потоком свідомості".

Крім того, декілька фишек просто ходили по залу, що колись іменувався "Лірою". Чи то "гостем", то "господарем" заходу був Віктор Пінчук, який задумливо лавірував між юними делегатами і деякий час сидів прямо за спинами лідерів КОПів, столи котрих були винесені прямо в центр залу.

Точно так само - вживу - можна було побачити і помацати "закордонних гостей", що спроектували "озимих" - Юхима Островського й Петра Щедровіцького. Неукраїнська російська мова, що лунала навкруги, не залишала сумнівів, що гостей насправді набагато більше.

Проте, "озимий проект" – це іграшка досить велика, і місце в ньому поки є для всіх. Питання тільки в тому, чи буде йому місце в майбутньому парламенті. "Озимі" уперто повторюють, що рівень прохідності блоку близько 10%. Правда, мова йде про сумарний успіх КОП, як по списку, так і по мажоритарних округах.

Соціологи, як і раніше, кажуть про інше - "озимі", навіть після великого телевізійного фіналу кадрового конкурсу до групи сил, що беруть 4-х відсотковий бар'єр, і близько не підходять. Очевидно, треба чекати активної комерційної агітації вже ближче до виборів. Адже, як відомо, у народу нашого пам'ять коротка, а фінансові можливості (див. вище) Озимих сумнівів не викликають.

Своїми електоральними конкурентами копівці бачать художніх "яблучників", що у вигляді програми читають вірші, "Нову Генерацію", яка аналогічним чином вимагає "дати шанс молодим", і "Нашу Україну", гімн якої, як і в кліпі Озимих, співає Олександр Пономарьов. Правда останній, здається, співав і для об'єднаних есдеків, але вже, мабуть, не гімн.

Щоб закінчити музичне питання, то треба додати: ходять чутки, що спеціальний альбом для "озимих" записав і "Скрябін". У самому найближчому майбутньому він досягне вух вітчизняних меломанів, готуйтеся!

А ось у чому вдалося пересвідчитися на з'їзді, так це в тому, що слово своє Команда тримає: переможця кадрового конкурсу Остапа Процика таки включили до п'ятірки і навіть дали 4 позицію. В ній же крім нього знаходяться Хорошковський, Богословська, Вересень і Вощевський. Два інших бізнес-лідери Озимих - Ірина Горіна та Вадим Гуржос стали № 6 і № 7 відповідно.

Шоу, вірогідно, вдалося - принаймні на питання лідерів блоку "Вам сподобалося?", журналісти дружно відповіли "так!". Інша справа, що за всією святковістю так і залишилося легке відчуття пустоти, яке не заткнеш ані чотирма екранами з голівудською усмішкою Хорошковського, ані яблуками з апельсинами, що прикрасили зал, ані джаз-бандою, що грала на задньому плані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...