Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держсекретарі Кучмі більше не потрібні

П'ятниця, 18 січня 2002, 10:19
Президент Кучма обмежив повноваження державних секретарів, передавши частину з них міністрам.

Це виходить з указу глави держави від 15 січня, текст якого розміщений на офіційному сайті парламенту.

Президент позбавив держсекретарів права подавати прем'єр-міністру кандидатури своїх заступників, віддавши це право міністрам. Указ також позбавляє держсекретарів права призначати керівників територіальних підрозділів міністерств і зобов'язує їх узгоджувати з міністрами регламент роботи цих підрозділів.

Держсекретарі, згідно з документом, мають узгоджувати з міністрами структуру міністерств, а також кадрові перестановки в центральному апараті, які вони могли здійснювати самостійно.

Президент зобов'язав уряд подати в місячний термін пропозиції щодо положеня про міністерства у відповідність з підписаним указом.

Посади держсекретаря Кабінету міністрів і держсекретарів міністерств Кучма ввів своїм указом в травні, відразу після призначення Кінаха прем'єром. Прем'єр, перший віце-прем'єр, віце-прем'єри і міністри, згідно з указом, є політичними фігурами і не підпадають під дію закону про держслужбу. Вони забезпечують організаційне і політичне керівництво. Всі інші повноваження були передані державним секретарям.

У липні президент своїм указом затвердив Зразкове положення про державного секретаря міністерства, згідно з яким Держсекретар став підзвітний і підконтрольний міністру.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...