Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Невіо Скала очолив "Шахтар"

П'ятниця, 18 січня 2002, 13:56
Італієць Невіо Скала все-таки погодився стати головним тренером донецького "Шахтаря". Відзначимо, що Скала підписав контракт з гірниками до 30 червня 2003 року.

Представлення нового наставника віце-чемпіонів України відбулося у п'ятницю 18 січня на прес-конференції у Донецьку, яку проводив президент "Шахтаря" Ринат Ахметов. За словами самого Скали, головна мета перемогти, а саме отримати перемогу у чемпіонаті України та вийти до групового турніру Ліги чемпіонів.

Виділити когось з гравців команди гірників італієць відмовився, зауваживши, що зробить це лише після того як ближче познайомиться з футболістами команди.

Також Невіо Скалу влаштовують всі умови запропоновані контракту. Сума угоди поки що не розголошується, хоча за неофіційною інформацією італійцю заплатять більше трьох мільйонів доларів за півтора року.

Як і всі тренери, італієць сподівається, що йому буде представлено свободу в його роботі: "Я сподіваюся, що у нас будуть гарні стосунки, і сподіваюся, що буду працювати з великою свободою. Праця тренера дуже складна, і мені потрібна підтримка всіх".

Проте, за словами Скали, про все, що він буде робити, він буде повідомляти президенту ФК "Шахтар".

Окрім того, Скала планує перевезти до Донецька свою сім'ю, але це станеться лише після того, як буде владнане питання з його квартирою. Також стало відомо, що свій наступний збір команда проведе в Еміратах, а після цього відправиться чи до Італії, чи до Іспанії.

За словами Скали він буде тісно співпрацювати з колишнім в.о. головного тренера Валерієм Яремченком і віце-президентом клубу Віктором Прокопенком. Окрім того, новоспеченому наставнику будуть допомагати три італійських фахівці, і приєднається Скала до команди вже на наступному тренувальному зборі в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Розповідаючи про себе італієць сказав, що "всередині" він "в основному, демократ", але знає "демократичну межу, до якої можуть дійти футболісти". "Якщо все йде згідно поставленої мети, в авторитаризмі необхідності немає, - відзначив він. - Гравці повинні знати, чого я хочу, і відповідно до цього вести себе. Якщо вони будуть вчиняти правильно, я стану їх другом і вони отримають підтримку у всьому, а якщо не вірно - я буду жорстким. Можливо, навіть більш жорстким, ніж президент (Ахметов). Свобода повинна знаходиться у відомих межах – це свобода в якій багато правил".

Головною же особистою проблемою для себе Невіо Скала назвав вивчення мови, і заявив, що встиг пообіцяти президенту клуба у найближчий час її вивчити.

Президент "Шахтаря" Ринат Ахметов відмовився відповідати на запитання, як вплине призначення нового тренера "Шахтаря" на загальну ситуацію в українському футболі та у Федерації футбола України, підкресливши, що головне завдання Скали – працювати з командою.

На останок Ахметов додав: "Як була інтрига з призначенням головного тренера, так ми хотіли б побачити інтригу і у чемпіонаті, і щоб перемога була наша".

Варто додати, що свого часу Невіо Скала тренував італійську "Парму", дортмундську "Борусію" та турецький "Бешикташ". Попри все призначення Скали на посаду головного тренера "Шахтаря" не стало випадковістю, адже ще до 18 січня більшість з кандидатів на це місце, "відпали" за різними обставинами.

Так, Крістоф Даум не підійшов через любов до кокаїну, а Мірча Луческу за повідомленням зарубіжних та українських ЗМІ не захотів переїздити з теплої Туреччини, де він тренує "Галатасарай", до засніженого Донецька.

Але і сам Скала не відразу погодився стати рятівником "Шахтаря". Довгий час він чекав, що йому запропонують посаду головного тренера збірної Шотландії, проте Федерація футболу цієї країни віддала перевагу німцю Бертті Фогтсу.

Стосовно сьогоднішнього призначення, то за інформацію з Донецька, підписання контракту, відбулося лише в останні хвилини перед початком прес-конференції. Отже можна сказати, що мрія Ахметова збулася - у "Шахтарі" тренер з європейським ім'ям, хоча до чого призведе цей експеримент, ми дізнаємося лише по закінченні чемпіонату України.

За інформацією Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...