У Львові збираються проводити референдум

П'ятниця, 18 січня 2002, 14:39
Народний депутат України, член фракцiї "Реформи-Конгрес" Михайло Косiв пiдтримав iдею проведення у Львовi дорадчого референдуму щодо спецiального статусу мiста, висловлену днями активiстом мiсцевої органiзацiї ПРП Андрiєм Садовим. Разом з мiстом Лева, як заявив депутат в львiвськiй газетi "Поступ", на подiбний статус заслуговують також Одеса, як морський торговий центр, та Харкiв-мiсто з великим вiйськово-промисловим та iндустрiальним потенцiалом.

"Львову змiна статусу необхiдна для того, щоб зберегти i примножити його культурнi, мистецькi, науковi та архiтектурнi надбання" - сказав Косiв. - "Я однозначно за те, щоб у Львовi було проведено референдум з цього питання, бо думка львiвської громади змусить депутатiв Верховної Ради прийняти вiдповiдний закон".

Водночас Косiв рiшуче висловився проти того, аби у Львовi й далi був мером Куйбiда. "Я за спецiальний статус Львова, але без Василя Куйбiди, бо цей чоловiк до решти зруйнує все, що в цьому мiстi ще залишилося", - заявив депутат.

Iнший нардеп Тарас Чорновi, який минулого року разом з Косiвим перейшов з Народного Руху в партiю "Реформи та порядок", також "за"львiвський плебiсцит. "Спецiальний статус нам потрiбен як повiтря, бо iнакше наше унiкальне мiсто буде просто зруйноване", - твердить Чорновiл, проте при цьому доволi скептично оцiнює можливiсть iмплементацiї результатiв референдуму новим складом Верховної Ради. Треба бути свiдомим того, що столичнi чиновники так легко не поступляться своїми повноваженнями, вважає вiн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News