Гетьман віддав перевагу списку "Демсоюза", а не округу "Нашої України"

Субота, 19 січня 2002, 12:34
У Києві в суботу проходить з'їзд виборчого блоку "Демократична партія України - партія "Демократичний союз". Відкриваючи з'їзд, лідер партії "Демсоюз" Володимир Горбулін заявив, що партії блоку повинні стати ядром майбутньої більшості.

"Блок починає виборчу кампанію, кінцевою метою якою є створення у парламенті нового скликання впливової демократичної фракції - ідеологічного ядра майбутньої більшості, здатного втілити у життя на законодавчому рівні ідеї національного розвитку і соціального прогресу", - заявив Горбулін.

Горбулін вважає за необхідним існування в Україні "4-5 національних еліт", які зроблять свій внесок у продуктивний розвиток країни. У числі таких еліт лідер "Демсоюзу" назвав фінансово-промислову, політичну, культурну і наукову. З його слів, блокування ДемПУ і партії "Демсоюз" є "першою спробою об'єднати всі чотири національні еліти на принципах демократії і справедливості".

Кажучи про виборчу кампанію, лідер "Демсоюзу" висловив думку, що її учасники "в жодному разі не повинні перетворюватися на опонентів, на політичних ворогів". У зв'язку з цим він закликав учасників передвиборної гонки з терпимістю ставитися до різних точок зору.

Лідер Демократичної партії України Ганна Антоньєва, виступаючи на з'їзді, назвала об'єднання ДемПУ з "Демсоюзом" і Українським козацтвом в єдиний блок "важливим кроком до формування демократичної системи в Україні.

З'їзд проходить у київському Будинку кіно. На ньому присутні, серед інших, лідер фракції "Демсоюз" у парламенті Олександр Волков і, серед інших, гетьман Українського козацтва Іван Білас (партія Український Народний Рух).

Також відомо, що блок "ДемПУ- Демсоюз" висуває в одномандатних округах ряд відомих політиків. Зокрема, лідер партії ДемПУ Ганна Антоньєва йде по 99-му виборчому округу (Кіровоградська область).

У Рівненської області в 153-му окрузі блок висуває народного депутата Ігоря Бакая, в 156-му - народного депутата Олександра Абдулліна.

У 157-му окрузі (Рівненська обл.) висувається народний депутат Олександр Данильчук, у Житомирській області в 64-му виборчому округу висувається депутат Володимир Сацюк.

У той же час гетьман Українського козацтва Іван Білас заявив, що ініціатива його входження у виборчий список блоку "Демократична партія України - партія "Демократичний союз" вийшла від низових організацій Українського козацтва.

Про це Білас заявив в інтерв'ю журналістам у перерві роботи міжпартійного з'їзду ДемПУ-"Демсоюз". Відповідаючи на питання Білас підтвердив, що блок "Наша Україна" ухвалив рішення про підтримку його кандидатури у 121 виборчому округу, по якому Білас був двічі вибраний до парламенту.

Він також повідомив, що, незважаючи на рішення блоку "Наша Україна", обласні організації Народного Руху України і Конгресу українських націоналістів заявили про можливість висунення своїх кандидатів у цьому округу. "Я не хочу бути каменем спотикання", - заявив Білас, додавши, що "вдячний блоку "Наша Україна" за увагу особисто до нього". "Я залишаюся з Українським козацтвом", - заявив він.

Лідер фракції "Демсоюз" Олександр Волков в інтерв'ю журналістам заявив, що "блок "Наша Україна" визнав Біласа, а блок "ДемПУ-"Демсоюз" визнав Українське козацтво".

Білас включений у першу п'ятірку блоку "ДемПУ -"Демсоюз" під номером 3.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...