Якщо Омельченко пройде у парламент, депутатом він не буде

Неділя, 20 січня 2002, 14:18
Нинішній міський голова Києва Олександр Омельченко у разі перемоги на виборах народних депутатів і виборах столичного мера готовий відмовитися від роботи у парламенті.

Лідер виборчого блоку "Єдність" Омельченко заявив, що у партійному списку блоку немає "весільних генералів", які у випадку перемоги на виборах відмовляться від депутатських мандатів, крім нього самого.

"Я особисто таких не бачу, крім самого себе", - заявив він в інтерв'ю журналістам у неділю у Києві по закінченні міжпартійного з'їзду блоку.

Він зазначив, що якщо буде обраний депутатом Верховної Ради за партійним списком блоку і міським головою Києва, то збирається відмовитися від депутатського мандата. "Своє визначення я зробив 6 років тому, коли йшов на посаду голови, і я буду міським головою, поки кияни будуть мені довіряти" - підкреслив Омельченко.

У свою чергу, головний хірург України, академік Олександр Шалімов, що займає 5-у позицію в списку блоку "Єдність", заявив, що не збирається у разі обрання відмовлятися від депутатського мандата. "Саме депутати вирішують всі питання, у тому числі охорони здоров'я", - підкреслив він, нагадавши, що був народним депутатом протягом 22-х років - з 1963 до 1985 роки.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування