Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НРУ" готовий висловити все, що він думає про "касетний скандал-2" на "1+1"

Неділя, 20 січня 2002, 14:42
Керівництво виборчого блоку "Народний Рух України" збирається озвучити свою позицію стосовно причетності блоку до "касетного скандалу-2" в ефірі телеканалу "1+1".

Як заявив, відповідаючи на питання журналістів у неділю у Києві по закінченні першої частини міжпартійного з'їзду блоку його співголовуючий Георгій Філіпчук, керівники блоку готові взяти "тимчасової адекватний ефір" на "1+1" і "висловити свою точку зору, якщо вона ще кого-небудь цікавить".

"Нас це хвилює, оскільки нас зачепили", - сказав він, відзначивши при цьому, що ведучому програми "Епіцентр" на "1+1" В'ячеславу Піховшеку "не до лиця так поступати стосовно нас (виступаючи з категоричними висновками про причетності або непричетності блоку до "касетного скандалу-2")".

Філіпчук також додав, що "можливо, судові процеси для нас були б невигідні", оскільки це віднімає час, необхідний для підготовки до виборів.

У свою чергу, член політради блоку "НРУ" Богдан Бойко повідомив, що зараз юристи блоку готують документи, які будуть подані в суд.

Як повідомлялося раніше, на початку січня директор агентства "Рух-прес" Дмитро Понамарчук оприлюднив запис телефонної розмови лідерів блоків "Наша Україна" і "Єдність" Віктора Ющенка і Олександра Омельченка, в якому обговорюється план відставки Віктора Медведчука з поста першого віце-спікера парламенту.

Київська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці телефонних розмов за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 163 Карного кодексу, враховуючи порушення таємниці телефонних розмов відносно громадських діячів. 14 січня Філіпчук заявив про намір виборчого блоку "НРУ" звернутися до Генеральної прокуратури і СБУ з проханням розібратися в обставинах так званого "касетного скандалу-2" і захистити національні інтереси України.

Крім того, блок також збирається подати в суд на телеканал "1+1", Піховшека і партію "Демократичний союз" за "конкретне обвинувачення керівників блоку "НРУ" у причетності до скандалу".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування