Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл проти Чорновола

Понеділок, 21 січня 2002, 09:54
"Народний Рух України за єдність", проект "двох бе" (Банкової та Бойка), знайшов нарешті вихід із ситуації. У неділю публіці було показано сертифікат, який має розвіяти сумніви електорату у благородстві та щирості помислів бойківців. Крім того, віднині є безпідставними звинувачення родичів Чорновола у тому, що "НРУ за єдність" "брудно і цинічно" використовує прізвище трагічно загиблого. Цією охоронною грамотою виявився старший син Вячеслава Чорновола Андрій, який посів третє місце у списку "НРУ".

У В'ячеслава Чорновола було три шлюби. Його сини Андрій і Тарас мають різних матерів -Ірину та Олену. Молодшого сина Чорновола сьогодні знають в Україні всі, хто проглядає політичні блоки теленовин. Відомо, кого він підтримує – балатується у Львові від "Нашої України". Тепер організатори НРУ(є) мають розкручувати старшого сина,бо саме він є запорукою їх рейтингу. І якщо він і зростатиме, то тільки за рахунок втрати показника у блоку Ющенка. Так брати опинилися у ворогуючих таборах.

Поява Андрія Чорновола – це остаточна дискредитація бойківсько-банкового проекту. Вона показує, що ці люди не зупинятимуться ні перед чим. І що заради мети - покалічити правий електорат та відірвати відсотки у "Нашої України" - вони готові навіть винести перед очі публіки приватне життя мертвого лідера Народного Руху.

Життя третього номеру списку "НРУ" драматичне, і не є сюжетом для біографії успішного політика. Андрій Чорновіл був Чорноволом не завжди. Років з двадцять тому він відмовився від прізвища батька. Кажуть, такою була позиція його матері – коли тебе пов'язують з політичним в'язнем, шансів отримати вищу освіту не надто багато.

Старший син Чорновола закінчив медінститут. А на початку 1990-х Андрій Брунець знову став Чорноволом. Якраз тоді, коли батько очолював Львівську обласну раду.

Після катастрофи на бориспільській трасі Андрій разом з Тарасом почав проявляти активність у розподілі чорноволівського спадку. Мати Андрія Чорновола померла. У житті батька він участі не брав. З братом Тарасом відносини майже не підтримує. Чого варте місце їх останньої зустрічі – Львівський залізничний вокзал.

Андрій не просто байдуже ставився до політики. Все попереднє життя він був, за словами обізнаних людей, "асоціальною людиною". Тема його кандидатської дисертації може стати парламентським анекдотом: "дифтерія".

Що він буде робити у Верховній Раді? Крім прикривання своїм знаковим прізвищем Руху Бойка? Перевірка політичної підкованості Андрія Чорновола не підтвердила найгірші очікування. На питання-тест про головні проблеми, через які Україна на одинадцятому році незалежності перебуває в такому стані, він відповів: "Ви подивіться, хто рветься до влади? Перша Верховна Рада була комуністична, друга – комуно-олігархічна, третя – олігархічно-комуністична".

"Можливо, я не дозрів до політики. Можливо, політик дозрівав у мені", - пояснював у неділю своє неочікуване балотування лікар-інфекціолог Андрій Чорновіл. "Я не рвуся до влади, у мене немає амбіцій", - заперечив він сам собі.

"Брат спілкувався з батьком на будь-які теми, окрім політики", - повідав Тарас Чорновіл. "Це просто нова авантюра, спроба спекуляції на імені Чорновола. Цей хлопець ніколи не займався політикою", - розповів у інтерв'ю УП Лесь Танюк, давній друг родини Вячеслава Чорновола – нині заступник голови удовенківського Народного Руху. "Якщо Тарас цікавився політикою, видавав якусь газету, то Андрій – це окреме життя, на яке В'ячеслав Максимович не міг впливати".

"Я його не виню, бо він збитий життям з ніг. Організаторам цієї авантюри треба було подумати про долю цього хлопця, - зазначив Танюк. - Чим більше його підноситимуть вгору, тим болючішим буде його падіння. Прикро, що у Андрія не знайшлося друзів, які б його відмовили".

Сам Андрій Чорновіл не зміг назвати УП дату вступу до партії, яку він пов'язує зі своїм батьком. "Для мене це не історична мить", - по-простому відповів він.

P.S. "Це не стільки політико-кон'юнктурне, скільки морально-етичне рішення", - пояснив включення Андрія Чорновола до списку блоку "Народний рух України" один з лідерів Георгій Філіпчук.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування