Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АРСО – офіційний представник уряду України в США. А не Медведчука?

Понеділок, 21 січня 2002, 12:55
Корпорація АРСО, яку в Україні неодноразово пов'язували з СДПУ(О) і особисто Віктором Медведчуком, насправді є представником уряду України в США. Саме в такій якості, як випливає з отриманого УП листа президента Freedom House Адріана Каратницького, ця організація зареєстрована в реєстрі Іноземних Представництв Міністерства Юстиції США.

А один з представників АРСО, Кемптон Дженкінс, який займає посаду Старшого Консультанта цієї компанії, занесений до реєстру "іноземних представників" міністерства юстиції США в розділі "Україна", стверджує Каратницький. Ми подаємо лист без змін, з нього зрозуміло, чому, власне він його написав і що цьому передувало.


Mr. Kempton Jenkins
U.S.-Ukraine Business Council
APCO Associates
1615 L. Street, N.W. Suite 900
Washington, DC 20036

Шановний п. Дженкінс,

Дозвольте мені висловити Вам свої вибачення. Моїм наміром не було піддати cумніву Вашу репутацію як чесної та поважної людини, яка зробила дуже багато для того, аби Україна стала більш відкритою державою. Жодні мої слова не вказували на зворотнє. На превеликий жаль, мої коментарі та зауваження були некоректно подані або перекручені.

30 листопада я провів прес-конференцію, що була присвячена питанням зовнішньої політики США у контексті подій 11 вересня. Наприкінці зустрічі журналісти наполегливо почали ставити питання щодо справи Мельниченка.

У повідомленнях української преси, що з'явились після цієї прес-конференції, передусім у релізі агенції Інтерфакс, деякі мої зауваження були некоректно викладені. Це повідомлення, зокрема, містило неправдиву інформацію про те, що я начебто сказав, що плівки Мельниченка змонтовані чи підроблені. Саме через це я виступив у прямому ефірі радіо Бі Бі Сі з коментарем щодо некоректно поданої інформації, який потім надрукувала "Українська Правда".

Офіційно заявляю:

1. Я не казав, що Ви є офіційним лобістом п. Медведчука. Я дійшов висновку, що Ви представляєте його інтереси на веб-сайті "Динамічна Україна", який зараз не функціонує. Веб-сайт, що його утримувала організація APCO Аssociates, до якої Ви маєте відношення, висвітлював п.Медведчука у позитивному іміджі. Саме з цього я припустив, що АPCO та Ви захищали його інтереси. З Ваших пояснень я розумію, що Ви не лобіюєте інтереси п.Медведчука і ніколи з ним не зустрічались.

2. Я не казав, що Ви маєте відношення до п.Мельниченка. Як я зазначав у своїх інтерв'ю, мені згадували, що під час зустрічі у Фонді Корнегі Ви сиділи поруч з п.Мельниченком. Я дуже шкодую, що ці ремарки були сприйняті як заява про те, що Ви працюєте з п.Мельниченком або маєте до нього якесь відношення. Я розумію, що Ви та п.Мельниченко не знаєте один одного та ніколи не розмовляли.

3. Я також не мав жодних поганих намірів, згадуючи Вас як лобіста. Я зробив таке припущення, виходячи з інформації, що міститься у реєстрі Іноземних Представників Міністерства Юстиції США (згідно з Foreign Agents Registration Act). Організація APCO, де Ви, як відомий спеціаліст з України, працюєте на посаді Старшого Консультанта, зареєстрована як представник уряду України, і Ваше прізвище занесено до реєстру "Іноземних представників" Міністерства Юстиції у розділі "Україна".

У разі Вашої згоди, з метою прояснення справи цей лист українською та англійською мовами буде також надісланий до української служби Бі Бі Сі та до "Української правди". Я дуже перепрошую за незручності, що виникли через цю справу і ще раз наголошую на тому, що я не хотів завдати жодних неприємностей. Я радий, що мав можливість більш повно ознайомитися з усіма фактами цієї справи та надати Вам свої пояснення.

З повагою,

Адріан Kаратницький,
Президент Freedom House


УП провела власне розслідування щодо причетності пана Дженкінса та АРСО до пана Медведчука та СДПУ(О). Далі буде

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: