Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач у кожній газетній шпальті

Понеділок, 21 січня 2002, 14:03
За числом згадок у кримській пресі з 14 по 19 січня лідирує "Наша Україна" і блок "За єдУ". Про це свідчать дані моніторинга, підготовленого Комітетом по моніторингу свободи преси у Криму в рамках проекту "Рівні можливості. Вибори-2002".

Аналіз проводився з 4 щоденними кримськими газетами. Виборчий блок "Наша Україна" за час, який досліджувався, згадувався у них 8 разів, "ЗаЄДУ" - 6 разів. Потім йдуть: "Російський блок" - 5 разів, КПУ - 4. Найнижчий показник у СДПУ(О) і "Батькивщини", в яких усього по 2 згадки.

Особливістю цього періоду є те, що всі згадки про партії і блоки мали позитивний характер. Найбільш активно виявляли себе в освітленні передвиборної теми "Кримська правда" (незалежна газета проросійської спрямованості) і "Кримські вісті" (офіційне видання ВР Криму).

Моніторинг у черговий раз показав, наскільки нерівні можливості у "перших осіб" автономії. За 5 днів, що досліджуються представник президента України в Криму і одночасно лідер кримської регіональної організації Аграрної партії Анатолій Корнійчук згадувався у пресі всього 2 разу, прем'єр-міністр Криму Валерій Горбатов- 8 разів, проте голова ВР Крим і одночасно перший секретар Кримського Рескому КПУ Леонід Грач 36 разів, причому 25 з них - у парламентській газеті "Кримські вісті".

www.pravda.com.ua, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування