Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пропонує Кінаху звільнити місце для в.о. прем`єра Дубини

Вівторок, 22 січня 2002, 10:45
Президент України Леонід Кучма пропонує членам уряду, які збираються брати участь у виборчій кампанії, піти з 9 лютого у відпустку.

"Я запропонував і прем'єру, і міністрам (учасникам виборчої кампанії), щоб вони з 9 лютого написали заяву про відпустку", - сказав він у вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам.

Президент зазначив, що "це (відпустка) не передбачено законом (про вибори)", однак він вважає, "що так буде морально".

"Я зацікавлений і буду робити все, щоб вибори пройшли прозоро і демократично", а виборча кампанія "була нормальною", сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Як відомо, чинний прем'єр Анатолій Кінах балотується до парламенту за списком блоку "За єдину Україну". Перший віце-прем'єр Олег Дубина на вибори до парламенту не йде, і саме він у випадку відпустки Кінаха стане в.о. голови уряду.

У передвиборній кампанії також беруть участь віце-прем'єр Володимир Семиноженко, міністр транспорту Валерій Пустовойтенко, міністр аграрної політики Іван Кириленко, міністр промислової політики Василь Гуреєв (всі – блок "За єдину Україну"). Міністр екології Сергій Курикін іде на вибори в списку Партії зелених, міністр освіти Василь Кремінь - за списком СДПУ(О).

За даними Інтерфакс-Україна, в одному з округів на Закарпатті має намір балотуватися міністр з питань надзвичайних ситуацій Василь Дурдинець.

За списком Компартії в парламент балотується генпрокурор Михайло Потебенько, однак він не є членом уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування