Рада Європи наполягає на відкритому розслідуванні Гонгадзе

Вівторок, 22 січня 2002, 15:13
Комітет міністрів Ради Європи відзначає "істотний прогрес демократичних перетворень в Україні" і "бажання влади України працювати, щоб виконати зобов'язання перед Радою Європи", однак, збирається і надалі уважно стежити за ходом розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це свідчить "українська частина" доповіді і відповідей на репліки діючого голови Комітету міністрів Ради Європи, міністра закордонних справ Литви Антанаса Валіоніса, який виступив в середу в Страсбурзі на сесії ПАРЄ.

Слухаючи виступ колеги, доповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен заявила, що розслідування справи про вбивство Георгія Гонгадзе "просто зайшло в тупик", і ПАРЄ повинно наполягати на створенні міжнародної слідчої комісії.

Відповідаючи на питання Северінсен, Валіоніс зазначив, що Комітет міністрів
продовжує уважно стежити за розслідуванням справи Гонгадзе і наполягає на проведенні повного і відкритого розслідування цієї справи.

Валіоніс також сказав, що Комітет міністрів не став формувати міжнародну слідчу комісію з цієї справи, оскільки це не передбачено українським законодавством.

У той же час, за словами голови Комітету, під час свого візиту до Києва в грудні 2001 р. він поставив перед владою України питання про необхідність завершення розслідування справи про зникнення і вбивство Гонгадзе. Комітет міністрів РЄ буде уважно стежити за проведенням цього розслідування, підкреслив Валіоніс.

Северинсен, в свою чергу, кажучи про розслідування в Україні, заявила: "Всі чекають, ніхто нічого не робить, ми повинні наполягати на створенні міжнародної слідчої комісії".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування